En San Juan glasfiberpool är enklare och betydligt snabbare att montera än en betongpool eller linerpool (gummidukspool). Enbart gelcoaten, ytskiktet, är tjockare på San Juan-poolen än linern på en gummiduk. Till det kommer upp till 15 lager av handpålagt glasfiber. Tjockleken på glasfiber i botten ligger på 22 millimeter och i väggarna ligger den på 14 millimeter. En viktig fördel med glasfiber är att det varken leder värme eller kyla. Poolerna behöver därför inte isoleras.

Poolen som håller längre än huset
- Våra pooler är dessutom underhållsfria. Många som köper en pool med liner, gummiduk, glömmer att gummiduken kommer att behöva bytas regelbundet till en hög kostnad. Därför får man en bättre totalekonomi när man köper våra pooler. Den första San Juan poolen som installerades i Washington 1958 är fortfarande i drift och ser ut som ny! En annan viktig fördel för våra kunder är att de kan montera poolen året runt. De levereras i ett stycke och monteringen går väsentligt fortare än en traditionell pool. Det är en pool för den som söker en pool av allra högsta kvalitet och som man kan hitta på den nordiska marknaden. Det finns cirka 70 unika modeller och storlekar av glasfiberpooler från San Juan. Den vanligaste storleken är 10 x 4,90 meter, berättar Lars Beckman, en av de två delägarna i Nordiska Kvalitetspooler AB.

San Juan-pooler har alltid en inbyggd trappa och oftast även en inbyggd sittyta.
- På vår anmodan har man nu tagit fram en ny spännande modell i måtten 8 x 4 meter som heter Stockholm. Vi tror att det kommer att bli en storsäljare inte minst eftersom den har ett baddjup på hela 1.75 meter istället för det vanliga baddjupet i Sverige på pooler som bara är 1.5 meter, fortsätter Lars


Sveriges största rikstäckande återförsäljarnätverk
Man kommer att kunna njuta av sin underhållsfria pool i många, många år. Att man dessutom får en unik 25 års fabriksgaranti gör att man kan känna sig trygg i sitt köp av kvalitetspool från Nordiska Kvalitetspooler. Till poolerna finns det manuella eller automatiska poolöverdrag, måttsydda till respektive modell.

Sammanfattningsvis är de största fördelarna med poolerna att man badar enormt skönt, här finns inga grova betongkanter, utan en slät härlig yta och att det finns hela 70 olika modeller och storlekar att välja bland. Det finns olika baddjup - upptill 2,4 meter djup med ett insteg på 0,91 meter.
- Allt är integrerat och levereras i ett stycke. Ett köp av våra pooler ger bättre totalekonomi, betonar Lars Beckman vidare, och fortsätter:
- På två år har vi etablerat Sveriges största återförsäljarnätverk av Glasfiberpooler och fått många nöja kunder . Ett grundkrav på återförsäljarna är att de ska klara en totalentreprenad. Huvudkontor och lager ligger i Gävle.
- Förutom att vi lagerför flera modeller har vi även vårt service- och reservdelslager i Gävle. Leveranstiderna ligger på mellan en till åtta veckor beroende på om man väljer en modell som finns i vårt lager eller inte. Idag har vi Sveriges största rikstäckande återförsäljarnätverk av kunniga och engagerade glasfiberpool-återförsäljare, från Boden i norr till Lund i söder. Totalt säljs det cirka 2.000 pooler årligen i Sverige. I USA är var tredje pool som säljs en glasfiberpool och därför räknar vi med att inom åtta till tio år sälja mellan 300-500 San Juan glasfiberpooler i Sverige. Förutom glasfiberpooler jobbar vi även med massagespa i olika modeller. Vi är övertygade om att det lönar sig att välja kvalitet och att fler och fler kommer att välja våra pooler, avslutar Lars Beckman.