Som underentrepenör åt Stabag AB, fick Pierre Entreprenad det utmanande jobbet att riva det stora bankvalvet. Med hjälp av rivningsrobotar och kompaktlastare har de klippt ned och bilat 600 millimeter kraftigt armerade betongväggar och betongvalv.
– Det är alltid en utmaning att riva bankvalv, säger arbetsledaren Johan Pierre. Kvaliteten på betongen, samt hur mycket armering det är i konstruktionen är inte helt lätt att veta innan man sätter igång.

För att få lättare urslag, sågade de längsgående snitt i betongväggarna innan rivningen började. Allt bullrigt arbete gjordes under nätterna för att inte störa omkringliggande butikers handel.
– Arbetet gick till och med bättre än vad vi planerat, säger Johan.


För mer information kontakta:
Johan Pierre, 073-942 68 19
johan.pierre@pierre.se
http://www.pierre.se

Fakta om Pierre Entreprenad AB:
Pierre Bygg grundades 1959 av Claes Pierre. Med byggverksamhet som bas har företaget under åren vuxit och utvecklats till den industriella och specialiserade servicepartner man är idag. Pierre Byggs tjänster omfattar bygg & anläggning, betonghåltagning, betongrenovering, takarbeten, plåtarbeten, pålning & grundförstärkning, rivningsarbeten, epoxinjektering, industrigolv, kolfiberförstärkning och styrd horisontell borrning. Företaget har idag ca 70 anställda och omsätter ca 100 MSEK. Vår främsta målsättning är att fortsätta påverkas, förändras och utvecklas utifrån våra kunders ökande krav.