Det är snart tre år sedan Peter Jöbacks senaste album ”Humanology” kom ut, ett album som var 1a på fysiska listan och topp fem på den sammanslagna listan. Samtliga låtar från albumet är skrivna tillsammans med Tobias Fröberg, Tobias Karlsson och Kathryn Willams. Kathryn och Peter fortsatte hålla kontakten och strax innan pandemin slog till var Peter ofta i London där Pete Hammerton adderades i en skrivprocess för nytt material.

Trots pandemi och nedstängningar kunde musiken fortsätta att skapas via digitala möjligheter och nu är det dags för världen att höra resultatet av samarbetet - låten ”Better Man”. Peter berättar att låten är inspirerad av de rörelser som satts igång de senaste åren som #Metoo, Black Lives Matter, Stop Asian Hate och Greta Thunbergs Climate Strikes.

– Vi är i en tid av förändring – vi har fått nog. Folk vågar göra sina röster hörda och vi måste lyfta blicken – se The Big Picture. ”To be a better man is to start doing what’s right instead of doing what is selfish”. Vi har en chans att förändra världen, vi står vid ett tydligt vägskäl och ansvaret ligger hos oss alla. Börja med dig själv som Gandhi sa, var förändringen du vill se i världen. Det är vad denna låt handlar om. Att vi, man som kvinna, ska välja att bli The Better Man, säger Peter Jöback.

2021 är Peters stora år, han har just passerat 50-årsstrecket och firar 40 år som artist. Förutom flera utsålda sommarkonserter på bland annat Solliden släppte Peter sitt sommarprat den 18 juli som fick otroligt fina recessioner och som berörde många. Hans hyllade sommarprat passerade 1 000 000 lyssnare redan första veckan.

Fredag den 13 augusti när singel släpps gästar Peter programmet Tildes talkshow samt Allsång på Skansen den 17 augusti där Peter kommer att framföra nya låten. Den 29 augusti kommer en exklusiv livekonsert sändas från Peters trädgård med band och gäster. I höst får vi möta honom i gänget med Så Mycket Bättre.

För ytterligare information och pressbilder, vänligen kontakta: 

Rebecca Foss, presskontakt 
Micael Bindefeld AB 
Tel: 070 – 768 13 97 
rebecca.foss@bindefeldab.se

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med svenskpress.se