Priset kommer att delas ut den 1 december på Grand Hotel i Stockholm. Det i konkurrens med andra ordförande som gjort ett bra jobb i sina bolag runt om i Sverige.
StyrelseAkademien Gävleborg och SEB tilldelade Pekka en statyett och blommor för utnämningen vid Mix-frukosten på Clarion Hotell Winn på fredagsmorgonen.

Motiveringen löd:
Pekka har genom sitt engagemang som ordförande i flera styrelser lotsat bolagen att utvecklas på ett positivt sätt. Han är en engagerad person även i andra sammanhang och syns ibland i samhällsdebatter och han är också en engagerad seglare. Vi önskar Pekka lycka till i finalen i Stockholm!

Foto: Felicia Eklund

Utmärkelsen Guldklubban instiftades 2005 av Deloitte och StyrelseAkademien och arbetet med nomineringar bedrivs i Stiftelsen Guldklubban. Stiftelsens ändamål är att ”tydliggöra och öka medvetenheten om styrelseordförandens viktiga roll … genom att organisera genomförandet av utdelningen av den årliga utmärkelsen Guldklubban” och ”i övrigt lyfta fram och uppmärksamma goda exempel på hur styrelseordförandeskapet utövas i praktiken”.

Utmärkelsen delas ut i samarbete med Fairford, Cederquist, Novare och SEB. Mediapartner är Dagens Industri.

För mer information se
https://www.guldklubban.se
https://www.styrelseakademien.se/norr/top-news/guldklubban-2021