Östen Eriksson började som artist redan som 3-åring med orden "Ska jag sjunga för dig". Över 50 år senare verkar Östen ha en outsinlig energi som artist, författare och revyskådespelare.

Det har gått över 30 år sen Östen drog igång med Resten. En efterlängtad och efterfrågad medlem i grunduppsättningen är tillbaka och gästspelar på många av konserterna - Bengan Janson som använder sitt dragspel på helt otroliga sätt i alla musikgenrer. Efter höstens succé med utsålda hus har man beslutat att förlänga 30-årsjubileet och fortsätter turnera under arbetsnamnet Östen med Resten 30 år +.

När Östen Med Resten uppträder finns det en spelmanstradition i grunden. Lägg till en humoristisk touche på föreställningarna, något som alltid varit gruppens signum. De fick namnet av Lasse Berghagen i direktsändning och svenska folkets hjärtan har de vunnit under många års intensivt turnerande. Alla vet att Östen med Resten gjorde succé i Melodifestivalen med låten ”Hon kommer med solsken”. Året efter laddade Enångers stoltheter för en ny schlagerkupp. Tävlingsbidraget ”Maria” är en riktigt sydländsk slagdänga - En Enångers-samba, kan man säga eller Latinomusik i glesbygdsformat.

Östen med Restens medlemmar verkar ha överskottsenergi - det går knappt att hålla reda på allt de gör under tiden de inte är på bandets spelturnéer. Östen och Jens spelar till exempel teater i Iggesundsrevyn som kammade hem 1:a platser i revy-sm i Kalmar 2015. Iggesundsrevyn vann i kategorierna "Sketch" och "Dans & Rytm".

Trots att alla har egna solokarriärer kan de inte låta bli att fortsätta tillsammans och publiken är tacksamma för att höra och se Östen Eriksson på sång, gitarr, fiol och mandolin, Jens Kristensson på gitarr och sång, Gunnar Morén på fiol och sång, Staffan Lindfors på kontrabas och sång och gästspelande medlemmen Bengan Janson på dragspel och sång.

LYSSNA på bandet i en spännande mastrad remix av DJ Rille : http://www.soundcloud.com/hpmentertainment/skuggor-i-natten-osten-med-resten-remix-mastrad-dj-rille

KLIPP med smakprov: http://www.youtu.be/OmA31hSxYb0

GILLA Östen med Restens Facebook-sida: http://www.facebook.com/pages/Östen-med-Resten/744178942307710?fref=ts

GÅ MED i Östen med Restens officella facebookgrupp: http://www.facebook.com/groups/183933328313995/

Kontakt för boka intervju:
Peter Maier 076-847 06 31 el. Carina Lindqvist 070-409 90 07
info@hpmusik.se HPM Entertainment AB