Besökarna kom gruppvis i olika omgångar under dagen och fick se de trevliga, ändamålsenliga lokalerna intill Stortorget samt träffa flera av de som arbetar där. Bland besökarna fanns representanter från både politiken, kommunen och företagare.

- Dagen var väldigt rolig och fartfylld där vi på Folkuniversitetet fick visa bredden av vår verksamhet, berättar Anna Idell, biträdande platschef. Det kom mängder av besökare från olika ställen. En bra mix av företagare, politiker, tjänstepersoner, föreningar och organisationer. Det gjorde att samtalen med besökarna blev väldigt varierande alltifrån kompetensförsörjning, kompetensutveckling, olika utbildningar till studiecirklar.
Det blev fina möten och enskilda samtal där vi fann fler och nya möjligheter till samarbeten. Sånt gör mig alltid glad. Samtalen och glädjen jag mötte hos våra besökare bär jag med mig från den här dagen.

Efter rundvandring i lokalerna presenterades verksamheten i flera inspirerande miniföredrag som gjorde att man verkligen fick upp ögonen för vilken bredd det är på verksamheten och vilken samhällsnytta som levereras.
Sammankomsten avslutades med mingel, snittar och alkoholfritt bubbel på takterrassen.

– Jag tyckte att det var mycket bra initiativ av Folkuniversitet att bjuda till en sån information. För mig personligen har varit väldigt bra att veta hur deras verksamhet är uppbyggd och att de står på flera olika ben. Speciellt att de jobbar med KROM (Rusta och matcha) och med Ukraina flyktingar. Lite snittar och bubbel blir aldrig fel heller!
Suzana Stamenkovic, Hushållstjänst i Sverige

– Det var inspirerande och informativt. Jag tror att vi har en del låntagare som har nytta av det Folkuniversitetet erbjuder, så vi kommer att dela informationen vidare. 
Dessutom hoppas vi på att kunna samarbeta med Folkuniversitetet med olika program framöver.
Lina Färdig, Sätra bibliotek
 

Om Folkuniversitet
Folkuniversitetet i Gävle erbjuder kurser i olika ämnen och utbildningsformer. Där kan du utbilda dig, starta en egen studiecirkel eller få stöd när du vill ta nästa steg i din karriär.
man erbjuder även företagsutbildningar där man erbjuder både färdiga paketlösningar och diplomutbildningar. Även kostnadsfria utbildningar i Starta eget och Affärsutveckling.

För mer information se https://www.folkuniversitetet.se/kontakt/gavle/

Text och foto: Joe Formgren, för Företagsbladet genom Presstjänst