För bestående resultat kan vissa människor behöva göra uppföljning med en ytterligare hårtransplantation.

Nästan två tredjedelar av män kommer någon gång att uppleva lite håravfall runt 35 års ålder, men även del kvinnor drabbas av ärftligt håravfall

För dem som inte vill raka av håret när håret börjar bli för glest, så finns det flera alternativ för att återfå eller minimera håravfallen. Några av alternativen som finns att är hårtransplantation och Prp. 

Vem kan göra en hårtransplantation?

Inte alla män och kvinnor är en idealisk kandidat för en hårtransplantation. Om håravfall är väldigt omfattande och du har väldigt lite hår att så kommer din kirurg inte att kunna ge dig de resultat du vill ha. På konsultationen så får patienten veta om den kan få hjälp av en hårtransplantation med hjälp av Norwood-skalan, som bedömer din håravfallsnivå. Detsamma gäller för dem som tappat hår på grund av tillstånd som alopeci eller genom att ta vissa mediciner. Slutligen bör du ta hänsyn till din ålder när du överväger en hårtransplantation. Ju yngre du är, desto mer sannolikt är det att du kommer att behöva flera operationer eftersom ditt håravfall fortsätter över tiden.

Vilka resultat kan du förvänta dig?

Resultat av hårtransplantationer kan variera mycket, allt beror på teknik vid operation och erfarenhet. Det pratas ofta om överlevnadsgrad på transplanterade hårsäckar och det är något som Akacia Medical här väldigt duktiga på leverera kvalitet. 

Det är viktigt att aldrig plocka för många områden och skapa en naturlig hårlinje som ingen kan se är transplanterad. Även som patient krävs att man gör sin del med att följa skötselråden och vila och låta läkningsprocessen få ta sin tid. Slutresultatet kan patient se efter 12 månader och det går tydligt att se med före och efterbilder.

Akacia Medical är medlemmar i ISHRS och reser över hela världen för att delta ISHRS mässor för lära sig det senaste i branschen. The International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) som är en global-non-profit medicinsk förening och den ledande myndigheten för behandling av håravfall.