När ett företag öppnar ett nytt kontor kan det vara av flera anledningar. Kanske är det i en ny stad, för att de gamla lokalerna har blivit för små eller för att man äntligen kan satsa på sin dröm och då behöver ett riktigt kontor. Oavsett anledning så är det mer än en ny lokal. Man ska inreda och designa kontoret så det fungerar så bra som det möjligtvis kan. 

Ett kontor är så mycket mer än ett gäng bord och stolar där man utför sitt arbete. Både företagsledning och anställda vill att det är en plats där man presterar sitt bästa. En plats där man innoverar och en plats där man ser till att man utvecklas som person och som företag. 

För att detta ska kunna ske behöver de anställda trivas i de lokaler man vistas i. De ska bli inspirerade och samtidigt kunna vara avslappnade samt kunna koncentrera sig. Många kontor främjar inte detta. De är gråa, saknar identitet och det är ett under att man lyckas prestera alls. 

Men det är inte skrivet i sten att det ska vara så. När man startar ett nytt kontor har man chansen att skapa en plats där anställda och företag trivs och mår bra i. Det är grunden för ett hälsosamt företag.  

För att börja bör man se till att skaffa de rätta produkterna, alltså de produkter som används till arbetet. Ett bra ställe att börja på är Skiltex. Där får man tag på exempelvis en whiteboard som håller i åratal och underlättar vid möten och presentationer. 

Se till de mjuka värdena 

För att skapa den där fruktsamma miljön vi nämnde tidigare så behöver man tänka förbi det som har direkt med arbetsuppgifterna att göra. Man behöver tänka på vad som inspirerar människor, vad som får folk att slappna av och hur det är inrett. 

Ett tips är att se till att det är färgglatt istället för de vita och gråa nyanser som brukar dominera kontorsmiljöer. Detta kan uppnås på flera sätt, till exempel är inramade tavlor ett bra sätt att få in mer färg, ett annat är att placera växter i fönster och vid andra bra ställen.  

Ett kontor som skapar inspiration hos de anställda är också ett kontor som man vill återkomma till varje dag. Istället för att vara ett ställe som man måste gå till är det en plats som man trivs på. Det tjänar alla på.