Genom skrivartjänsten Presstjänst, f.ö. grundat av undertecknad, kommer vi med en innovativ och mycket enkel samt kostnadseffektiv lösning på detta - skapa dynamiska landningssidor genom intressanta och läsvärda nyhetsartiklar som vi kan publicera på nyhetstjänster alternativt i olika tematiserade webbtidningar.

Fånga läsarens uppmärksamhet direkt

Precis som en magnetisk rubrik drar till sig uppmärksamhet, skapar vi genom Presstjänst nyhetsartiklar med inledningar och rubriker som genast engagerar läsaren. Det första intrycket är kritiskt och bestämmer om läsaren stannar kvar.

Bygg vidare på intresset med relevans

Efter att ha fångat läsarens uppmärksamhet, är det dags att förstärka och bibehålla deras intresse. Artiklarna från Presstjänst är noggrant utformade för att ge läsaren värdefull information, från djupgående analyser till aktuella nyheter. Genom att tydligt ange källan bakom informationen stärker vi också läsarens förtroende.

Skapa en djupare koppling genom engagemang

Mer än att bara informera, målet med varje artikel är att uppmuntra läsaren att dyka djupare in i ämnet och ert erbjudande. Det kan handla om att presentera engagerande berättelser, case studies eller exempel som visar på artikelns betydelse.

Dags för handling

I hjärtat av varje effektiv landningssida finns en uppmaning till handling. Presstjänst införlivar detta enkelt och trovärdigt i era nyhetsartiklar genom att förutom att lägga till era kontaktuppgifter så finns det direktlänkar till beställningsformulär, specifika e-handelssidor eller mjukare alternativ som att prenumerera på ert nyhetsbrev eller söka rådgivning.

SEO och content

Att på detta sätt integrera SEO (sökmotoroptimering) och content (innehåll) i sin strategiska marknadsföring innebär flera fördelar. SEO fokuserar på att optimera webbinnehåll för att öka synligheten på sökresultatsidor, medan content, s.k. innehållsmarknadsföring, involverar produktion av relevant och högkvalitativt material för att engagera och behålla besökare på webbplatsen. Innehållsmarknadsföring strävar efter att erbjuda värdefullt innehåll som löser problem eller svarar på frågor för att locka potentiella kunder. Genom att kombinera SEO och innehåll både på er egen webbplats, men inte minst på externa nyhetstjänster och webbplatser, bygger ni upp varumärkesauktoritet och skapar långsiktig tillväxt samt hållbar konkurrensfördel.

Länkar till er hemsida

Genom att länka till er hemsida från externa landningssidor drar ni nytta av flera fördelar. Dessa inkluderar ökad trafik till er webbplats från andra relevanta och auktoritativa källor, vilket förbättrar er sökmotorrankning och synlighet. Dessutom fungerar länkarna som en form av rekommendation eller godkännande, vilket stärker er varumärkesauktoritet och trovärdighet. Genom att placera länkar på externa sidor kan ni rikta trafik mer specifikt mot relevanta delar av er webbplats, vilket ökar konverteringsgraden och genererar mer kvalificerade leads.

Varför välja Presstjänsts nyheter som strategi?

Presstjänsts kombination av journalistisk integritet med modern marknadsföring gör att företag kan nå ut till sin målgrupp på ett genuint och engagerande sätt. Genom denna fusion erbjuder Presstjänst en unik möjlighet att tänka utanför boxen i en digital värld full av möjligheter.

Är detta något som låter intressant för ditt företag? Tveka inte att kontakta oss för att utforska hur nyheter som landningssidor kan förändra ditt marknadsföringslandskap.

Joe Formgren
Kommunikationsstrateg/coach och publicist
Presstjänst
070-679 79 00
Kontakt via mail >>

 

Om Landningssidor

En landningssida är en specifik webbsida designad för ett visst syfte inom marknadsföring eller försäljning. När besökare klickar på en annons eller en länk i ett e-postmeddelande, omdirigeras de ofta till en landningssida istället för företagets huvudsida. Syftet med en landningssida är att vägleda besökaren till att utföra en specifik handling, såsom att köpa en produkt, anmäla sig till ett nyhetsbrev eller lämna sina kontaktuppgifter. Designen och innehållet på sidan är optimerade för att öka konverteringsfrekvensen, det vill säga andelen besökare som utför önskad handling. Genom att fokusera på en enskild handling minskar sidan distraktioner och hjälper företaget att effektivt uppnå sina marknadsföringsmål.

Artikeln uppdaterad 2024-02-27

Mer information om Presstjänst landningssidor här >>