Hotellet går sedan sista kvartalet i ny regi med ljusa framtidsplaner för vidareutveckling. Fastigheten renoveras och matsalen byggs ut med ännu fler fönsterbord där gäster från både när och fjärran kommer att kunna åtnjuta både vällagad och kvalitativ mat till den magnifika utsikten.

– Anläggningen är öppet året runt och har med sitt speciella läge alltid mycket att erbjuda våra kunder, berättar Ulla Karlsson. Tillsammans siktar vi på att utveckla den här anläggningens stora potential. Med grannar som Grönklitts skidanläggning, Orsa Björnpark och Tomteland erbjuder det här området verkligen ett utbud utöver det vanliga.

– Hotellet är ett av 42 särskilt utvalda hotell som ingår i Countryside Sweden, berättar köksmästaren Hans Grundin. Det är inte bara högt beläget, med en hänförande utsikt, det är också en gastronomisk höjdpunkt. Det gläder oss mycket att vi nu även blivit nominerade till årets viltrestaurang.

Med en välfylld vinkällare och närproducerade råvaror som grund lovar han en gourmetupplevele utöver det vanliga. Bland viltköttet som serveras erbjuds bland annat björn året runt, älg under höst och vinter samt även ren, lamm och röding. Då det lokala intresset kretsar mycket kring älg så har den naturligt en stor del i Fryksås spännande viltmeny. Älgköttet serveras i såväl traditionella efterfrågade rätter som lite nyare annorlunda recept. Där har älgkinden blivit en av de nyheter som introduceras i menyn denna höst.


För mer information kontakta:
Ulla Karlsson
0769-291891
0250-46020
ulla.karlsson2@comhem.se

http://www.fryksashotell.se

Bildtext: De nya ägarna till Fryksås Hotell & Gestgifveri, från vänster; Maria och Sten Schröder, Hasse Grundin och Ulla Karlsson.