Johan Thunberg utanför Prairie Art Center

Ny utställning för Johan Thunberg i Illinois, USA

11/3, 2011 kl. 17:32

På nytt är Älvkarlebykonstnären Johan Thunberg inbjuden till en utställning i USA. I april bär det av till Prairie Art Center, Vagnhall Galleri i Illinois.

Det verkar onekligen som om Thunbergs konst går hem i USA och då främst i svenskättlingsområdena kring Chicaco. I samband med Johan Thunbergs senaste utställning där, "Nordic Light" träffade Johan galleriägaren för Prairie Art Center, Jeffrey Gord.
– Han blev väldigt förtjust i mina målningar, främst ljuset och den teknik jag använder. Vi bestämde direkt att jag skulle komma tillbaka på vårkanten i år, berättar Johan Thunberg.

15 målningar, både akvareller och akryler kommer att visas på utställningen som pågår mellan 1 april och 1 juni. Vid öppningen kommer svenska ambassadens kulturråd Eva Bergqvist Ambassadören Jonas Hafström att närvara samt Thunbergs högra USA-hand och förra årets svensk-amerikan John Norton som fått en gåva från Sveriges konung, en donation på 35 000 dollar. Pengarna ska gå till Bishop Hill Heritage Association.

Varför tror du att du är så populär i Amerika?
– I de regioner jag ställt ut bor många svensk-amerikaner och de kanske blir lite nostalgiska genom mina målningar och diskussionerna som förs kring dem. Jag har fått många roliga minnen berättade för mig av svenskättlingarna, säger Johan Thunberg.
– Jag är väldigt tacksam och ödmjuk för det som händer runt mig och min konst, både här i Sverige och i USA, avslutar han.

För mer information kontakta Johan Thunberg på telefon 070-698 95 51 eller e-post: johanthunberg@lycos.com

______

Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.


För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se

Konstnär Johan Thunberg

Konstnär Johan Thunberg

Medlem sedan 2007-09-20

Johan Thunberg

Föddes 1952, en sommarmorgon i juli. Skapandet har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Har varit lärare i bild och konst... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng