Den 17 augusti är det urpremiär för Augustprisnominerade Eija Hetekivi Olssons nyskrivna monolog ”Nationalsången”. För regin står Stina Rautelin (Beck, Solsidan, Isprinsessan m.fl.) och i rollen ser vi Zardasht Rad (Beck, Zon 261, Johan Falk m.fl.) Föreställningen spelas på en av Sveriges mest spektakulära och intressanta utomhusscener; Teatern under bron i Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Årets scenföreställning ”Nationalsången” är en angelägen pjäs och en sjukdomsdiagnos utan pekpinnar och redan insparkade dörrar. Ett hoppfullt uppvaknande under Liljeholmsbrons tunga betongtak på Teatern under bron. En fars kamp för sitt barns rätt till ett rättvist samhälle och ett likvärdigt liv. En kamp som möter stängda dörrar tills det bara finns en väg att gå. En monolog om det största som finns. Kärleken till sitt barn.

- Att få lämna det klassiska teaterrummet lockar och att få vara en del av Teatern under bron i år gör mig lite längre och mycket lycklig. Jag hoppas att texten vi framför kommer väcka diskussion och en ingång till en förbättring. Jag har alltid lockats av att jobba med texter som handlar om den lilla människan. Den svages kamp för sin överlevnad. Denna text är full av kärlek och på nåt sätt även en tro på ett bättre liv, en rättvisare plats att andas på, berättar regissören, Stina Rautelin.

NATIONALSÅNGEN
Passerar garvande ungar med godispåsar och en insparkad papperskorg,
ett gammalt par som sitter på träbänken och pussas, smeker varandras skrynkliga händer.
Tolvvåningshus med mörkfläckiga fasader.
Fönsterrutor med färggladare tyg, på bottenvåningen en krossad ruta,
glassplitter som glittrar på gatan.
Föräldrar som gungar sina barn och grillar, en mamma som delar korvar och ger bitar
till hungriga barn som inte är hennes.
Pappa, jag orkar inte mer. Dom ohyggligaste orden man kan höra.
Jag tog dig i min famn, torkade dina tårar, jag sade.
Du är unik och underbar mitt underbarn. Låt aldrig någon ta det ifrån dig,
låt aldrig någon knäcka dig, jag finns här för dig.

Av: Eija Hetekivi Olsson
Regi: Stina Rautelin
I rollen: Zardasht Rad
Dramaturg: Petra-Eleonora Näslund
Producenter: Filip Adamo, Rennie Mirro & Petra-Eleonora Näslund (Teatern under bron)

Spelas Fre 19.00 | Lör 16.00 | Sön 16.00 | 17/8 - 2/9 2018
Spelplats: Teatern under bron | Hornstulls Strand 15-17 | Stockholm.
Biljetterna släpps den 20 juni via http://www.teaternunderbron.se

Om Teatern under bron:
Teatern under bron är en ny spännande teatergrupp som arbetar med dagsaktuell svensk dramatik och med ambitionen att alltid skapa urpremiärer sedan 2016. Sprungen från en idé av eldsjälarna Filip Adamo och Rennie Mirro skapar man en återkommande alternativ teaterscen under Liljeholmsbron i Hornstull som blir Teatern under brons ”hemmascen”. Utifrån den skapas föreställningar och erbjuds teater här och nu under slutet av sommaren för att sedan spelas vidare under vinteråret på turné i hela Sverige. Teatern består av Filip Adamo, Rennie Mirro och Petra-Eleonora Näslund och arbetar utifrån tre konstnärliga grundkriterier: Svensk nyskriven dramatik | Samtida aktuellt perspektiv | Enaktare

Läs mer: http://www.teaternunderbron.se | Pressbilder och ytterligare info: http://www.werecki.com
TEATERN UNDER BRON

Pressansvarig: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com Werecki promotion Company – http://www.werecki.com