Likt BMW M4 Competition Coupé har BMW M4 Competition Convertible en imponerande effekt på 510 hk och M xDrive fyrhjulsdrift, som garanterar enastående kördynamik för såväl i vardagen som tävlingsbanan. Det nya ’soft top’-taket, tillsammans med de skarpa formerna i karossen, skapar en estetisk renhet och emotionell kraft. Taket kombinerar de praktiska fördelarna hos en ’hardtop’ med den klassiskt eleganta estetiken hos en ’tyg-cab’ – med andra ord, det bästa av två världar.

Soft-toppens elektriska drivmekanism gör att den med ett knapptryck kan öppnas eller stängas medan du kör, och förloppet tar endast 18 sekunder. Bagageutrymmet har utökats till 300 liter, och när taket är stängt, får ytterligare 85 liter plats. Tillverkningen av BMW M4 Competition Convertable startar nu i juli 2021.

Rak sexcylindrig motor och M
Den 3 liter raka sexan med M xDrive kombinerar den kännetecknande högvarvande karaktären hos motorer som utvecklats av BMW M GmbH med den senaste versionen av M TwinPower Turbo-teknik. Motorn överför sin kraft via en åttastegad M Steptronic-transmission med Drivelogic. Denna prestationsförmåga, kombinerad med den förbättrade dragkraften som erbjuds av M xDrive, tar bilen från 0 till 100 km/h på 3,7 sekunder. Vid tillval av M Driver’s BMW Package ökar den begränsade topphastigheten från 250km/h till 280 km/h.

Det M-specifika avgassystemet med elektriskt styrda klaffar ger ett känslomässigt rikt motorljud som adderar ännu ett lager till den totala prestandaupplevelsen, särskilt när bilens tak är öppet.

MxDrive fyrhjulsdrivna system använder en elektronisk styrd flerskivskoppling för smidig fördelning av motorns kraft mellan fram- och bakhjulen. Dess bakhjulsförskjutning adderar till M-modellens kännetecken samtidigt som den ökar både grepp och smidighet. Flerkopplingens oljetillförsel har optimerats för att möjliggöra långvarig fyrhjulsdrift även vid hård körning. M xDrive samarbetar med Active M Differential på bakaxeln.

Personlig anpassning
Inställningsmenyn tillåter föraren att ändra standard 4WD-inställning till 4WD Sport-läge, vilket leder en större del av motorns drivning till bakhjulen. Förare kan också stänga av DSC-systemet helt och sätta i ett 2WD-läge, där drivkraften endast tas ut genom bakhjulen.

Svenskt pris:
BMW M4 Competition Convertible = 1.039.000 SEK

För mer information, vänligen kontakta:
Carl Lindwall, informationschef BMW Group Sverige
@: carl.lindwall@bmw.se
T: +46 73 347 0683

Med sina fyra varumärken BMW, MINI, Rolls-Royce och BMW Motorrad är BMW Group världens ledande premiumtillverkare av bilar och motorcyklar, och erbjuder även finansiella- och mobilitetstjänster för premiumsegmentet. BMW Groups nätverk består av 31 produktions- och monteringsanläggningar i 15 länder tillsammans med ett globalt försäljningsnätverk i över 140 länder.

Under 2020 sålde BMW Group över 2,3 miljoner personbilar och över 169 000 motorcyklar världen över. Resultatet före skatt för räkenskapsåret 2019 var 7,118 miljarder euro, varav intäkter beräknade till 104,210 miljarder euro. Per den 31 december 2019 hade BMW Group 126 016 medarbetare.

BMW Groups framgångar har alltid baserats på långsiktigt tänkande och ansvarsfullt agerande. Företaget har därför inrättat ekologisk och social hållbarhet genom hela värdekedjan, med ett omfattande produktansvar och tydligt åtagande till resursbesparing som en betydande del sin strategi.

 

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med svenskpress.se.