Från och med klockan nio på fredag morgon kommer biljetterna till I Ljus & Mörker att finnas för försäljning på ticnet.se och musikalens egna hemsida iljusochmorker.se. Musikalens har urpremiär den 10 oktober på Järnverket i Iggesund och därefter går turnén vidare till Lokstallarna i Bollnäs samt Stora Gasklockan i Gävle. Totalt är det sju spelningar på varje spelplats, fördelat på både helger och vardagar.

Handlingen bygger på aktuella ämnen som fördomar, grupptillhörighet och vilken väg man väljer i livet - om det så är ljuset eller mörkret. Arrangören SV Gävleborg utlovar en musikalupplevelse i en helt ny dimension. Specialeffekter och filmatiserade avsnitt varvas med musik, dans och teater.
– Jag tror att alla kan identifiera sig i föreställningen och den kommer absolut beröra och förhoppningsvis förändra mångas tänk runt sitt eget liv och de val de gör i livet, berättar Jon Anderzon, projektledare och regissör för uppsättningen. En så här stor ensemble uppbackad av längre effektfulla filmsekvenser på en teaterscen har aldrig förekommit i landet och dessutom är det väldigt häftiga specialeffekter i föreställningen. Det här är en föreställning som är helt unik i Sveriges teaterhistoria!

Totalt är det nästan 8000 biljetter som kommer att vara till försäljning. Den sista föreställningen äger rum den 16 november i Stora Gasklockan i Gävle.
– Vi arbetar även för att kunna erbjuda en teckentolkad föreställning på någon av spelplatserna, berättar Helena Petersson, projektledarassistent för musikalen.


För mer information, kontakta:

Jon Anderzon, regissör
SV Gävleborg
T: 073-904 17 38
E: jon.anderzon@sv.se
W: http://www.iljusochmorker.se

___

"I Ljus & Mörker" är en nyskriven musikal som kommer att bli en av Sveriges största någonsin. Musikalen, som är författad av Jon Anderzon, speglar samhällets problem med förtryck och orättvisor och har premiär hösten 2013 i Gävle, Bollnäs och Iggesund i Gävleborgs län. Som arrangör för musikalen står Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg.

För mer info: http://www.iljusochmorker.se