Ettans spårvagn skall renoveras till ursprungsskick.

Nu är det alltså klart!

28/11, 2014 kl. 18:48

Svenska Spårvägssällskapet Gävleavdelningen har nu kontrakt på en lokal med tillhörande utrymmen.

Glädjen är stor och en längre tids berg och dalbana är över. En mycket tung period för Sällskapet. Men nu har oturen vänts till tur. Det sa klick mellan Fastighetsägaren Elgro och Svenska Spårvägssällskapet Gävleavdelningen.

-Vi har nu funnit vår plats, säger ordföranden Thomas Dahl, läget är mycket centralt invid det tänkta museispåret. Diskussioner med kommunen skall nu planeras samt med den Altlasgrupp som planerar för Atlasområdet om det diskuterade museispåret. Läget är nu helt rätt för oss och kan knappast bli mycket bättre. Ca 150 meter från spåret utgör det en fullträff. Ett museum kan i en framtid även planeras.

Vi vill vara med och bidra till den upplevelse som diskuteras mot havet för besökande och turism, området är för naturskön för att byggas sönder helt alla skall kunna transporteras ut mot havet och en upplevelse att minnas. att transportera besökande till Gasklockorna är en uppgift vi räknar med att ha.

Nu väntar inflyttning i december och därefter återupptagande av renoveringar men först skall Jul och Nyår firas. Detaljer mer ingående kommer att först presenteras på medlemsmötet nu på tisdag den 2 dec. och därefter släpper vi pressinformation om plats m.m.

En liten ledtråd är att spårvagnarna har trafikerat denna Tvärgata tidigare fast lite längre upp.

Gävle har tillslut fått en Spårvagnshall lite mindre men den går att utveckla i framtiden.

Thomas Dahl

c/o Thomas Dahl

c/o Thomas Dahl

Svenska Spårvägssällskapet Gävleavdelningen

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2012-12-03

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer