När startade du butiken?
– Efter fem år med onlinebutik så kände vi att det var dags att ta nästa steg i utvecklingen och därmed starta en fysisk butik. Tidigare har vi visat bad ute hos befintliga kunder, men p.g.a. av en allt större efterfrågan så kändes det som om att det var dags. Så i november 2020 öppnades butiken i Gävle på Ingenjörsgatan 8 vid ICA MAXI som idag är Gävles största pool- och spabutik.
 
Hur länge har du sålt pooler och span och hur kommer det sig att du började med det?
– 2021 blir vår sjätte säsong. Jag startade Norrlandspoolen för att det fanns ett behov på marknaden av en leverantör av spabad till riktigt bra priser med bra service. Dessutom har vi alltid jour på kvällar och helger t.ex. Efterservice är otroligt viktigt för oss och våra kunder.
 
Vad är det unika med Norrlandspoolen?
– Kostnader för frakter och logistik är en ganska stor del och där har vi kapat så många led som man kan göra för att kunna hålla nere våra priser till gagn för våra kunder. Vi jobbar stenhårt för att kapa kostnader. Vi trycker t.ex. inga kataloger. Hela vårt sortiment med priser finner kunderna på vår hemsida istället.
 
Vad har du gjort gjort innan?
– jag är född i Gävle, uppvuxen i Andersberg. Har arbetat med försäljning hela livet. Innan Norrlandspoolen jobbade jag som Sales Representative på Yilport i Gävle Hamn åtta år. Så där lärde jag mig allt om containerfrakter och rederier.
 
Vad är populärast just nu?
– Just nu har vi kampanj på en ny serie spabad som är otroligt populära. Du hittar faktiskt inte bättre bad än dessa till våra priser. 
 
Har du några nyheter inför våren?
– Som sagt ovan har vi den nya serie med spabad. Minsta badet är 2x2 m och det största 2,8x2,3 m så det finns något som passar alla.
 
Vad är målsättningen med Norrlandspoolen i framtiden?
– Vi vill naturligtvis vara Gävlebornas och hela regionens första alternativ när det skall köpas spabad eller pool. Alla är ju varmt välkomna in och titta på olika modeller och diskutera vad som kan passa för dem och hur vi kan hjälpas åt med en installation. Sedan fortsätter vi naturligtvis utveckla hemsidan för hela den svenka marknaden.
 
Vad händer i övrigt?
– Just nu så har har vi faktiskt ganska tomma lager då vi verkligen misskalkyrerade efterfrågan i de här tiderna. Men många bad är beställda och leveranserna börjar komma igen nu i april. Många kunder har redan bokat ett bad som kommer då men då finns det som sagt en hel del bad över till den som vill unna sig och familjen något utöver det vanliga när det gäller trivselfaktor.

Namn: Magnus Östman
Titel: VD
Ålder: 46 år
Bor: Hagaström

Kontakt
Mobil: 072-595 52 01
Hemsida: https://www.norrlandspoolen.se

Aktuell kampanj på den nya serien:
Tourmaline | 6 personer (230x230x96cm) – Norrlandspoolen
https://www.norrlandspoolen.se/products/tourmaline-6-personer-230x230x96cm


Artikeln publicerad i samarbete med https://foretagsbladet.se