Facebooksidan ”Norrland. Ett eget land” är den enda sidan inom besöksnäringen i Sverige som finns med på den publika listan hos ”Maktbarometern”. Den årliga undersökningen utförs av ”Medieakademin” och redovisar bland annat de svenska Facebooksidor som har mest inflytande i Sverige. Under 2021 hade sidan den tredje största Facebookposten.  

Sidans syfte är att visa bilder från Norrland och lyfta upp fotografer. Utvalda bilder exponeras i almanackan ”Norrland Magic” som ges ut för femte året. Augusti månads bild är från Storforsen i Norrbotten och fotograferad av Anders Magnor.

Facebooksidan ”Norrland. Ett eget land” har även en kompletterande Facebookgrupp som heter ”Vi som älskar Norrland!” vilken är den största gruppen om Norrland samt Instagramkontot ”Norrland Magic”.     

Den organiska räckvidden på Facebook har stadigt blivit sämre. Men Facebooksidan ”Norrland. Ett eget land” visar att möjligheten att nå ut är fortsatt mycket god. En bild med hjortron från Lappland nådde över 400 000 personer och blev sommarens mest populära inlägg. Sidan når ut till över 800 000 personer i Sverige. Plattformen för Norrland drivs av Heikki Koskelainen genom företaget Scandipixl.   


Information om almanackan: https://upplevas.com/almanackor/almanackan-norrland-magic-2022
Övergripande info om Norrland: http://www.norrlandmagic.se/
Information om ”Sveriges största Facebookposter”: https://medieakademin.se/storsta-facebookposter-2021/
Facebooksidan "Norrland. Ett eget land" här: https://www.facebook.com/norrland.ett.eget.land

För ytterligare information eller högupplöst bild, Kontakta:
Heikki Koskelainen, Scandipixl
Tel: 072 – 717 60 56
Mail: hk@scandipixl.com