Musikalsatsningen I Ljus & Mörker, författad av Jon Anderzon, beräknas bli en av Sveriges största musikaler någonsin. Nu släpps de allra första, hittills hemliga, stora namnen som kommer att medverka i uppsättningen.
Nina Söderquist gjorde sitt stora genombrott hösten 2007 då hon tog hem rollen som Lady of the Lake i TV3:s succésatsning "West End Star". Sedan dess har hon spelat huvudrollen i Monthy Pythons musikal Spamalot och spelat mot bland annat Hollywoodstjärnan Alan Dale som medverkat i bland annat serierna Lost, 24 och Ugly Betty. Nu ska Nina återigen upp på musikalscenen men den här gången i ett helt nytt sammanhang.
– Det är totalt olikt något jag gjort innan, förklarar Nina. Rollen intresserar mig och bara att ta sig an den är en stor utmaning. Jag har aldrig kunnat tacka nej till en riktig utmaning! Att sedan få jobba "hemma" i Hälsingland är också en bidragande faktor.

Nina kommer att spela en av huvudrollerna som den oerhört mörka Cecilia, en kvinna som med hjälp av makt, charm och manipulation röjer människor i sin väg.
– Rollen skiljer sig en hel del, då jag knappt kommer sjunga utan nästan enbart bara spela teater, fortsätter Nina. Tidigare roller, inklusive Spamalot "Lady of the Lake" har varit väldigt humoristiska och detta blir dess totala motsats. Men det är alltid spännande att möta nya människor och ingå i nya samarbeten. Jag har arbetat med Jon innan men då mer som showande kollegor och aldrig som nu då han är min regissör. Det ska bli väldigt roligt och spännande!

Joakim Nätterqvist gjorde sig världskänd då han 2007-2008 medverkade i filmerna baserade på Jan Guillous böcker om Arn. Han har tidigare medverkat i flertalet svenska tv-serier som Stackars Tom, Livet i Fagervik och långfilmen Kyss mig. Han har även medverkat i den uppmärksammade uppsättningen "Terminal" av Lars Norén. Joakim tror inte att musikalen han har framför sig kommer att skilja sig så mycket från det han gjort tidigare.
– Jag är van att jobba med mycket människor och vet att det krävs tålamod och att allt tar längre tid, berättar Joakim. Det blir väl kö till toan, kaffet, en massa logistik och 200 mobiltelefoner som vibrerar. Och kanske en intern fotbollsturnering...med 18 lag. Min roll som Per kommer jag att se när vi börjar repa. Det är först då Per blir till, i relation till de andra. Just nu ser jag bara ord och att jag förlorar någon jag älskar.


För mer information, kontakta:

Jon Anderzon, regissör
SV Gävleborg
T: 073-904 17 38
E: jon.anderzon@sv.se
W: http://www.iljusochmorker.se

Joakim Nätterqvist presskontakt:
Janna Gränesjö
THE ACTORS AGENCY OF SWEDEN
T: (008 5630 54 01
E: janna@actorsagency.se
W: http://www.actorsagency.se; http://www.nordicactors.com

Mer information om Nina Söderquist: http://www.ninasoderquist.com

___

"I Ljus & Mörker" är en nyskriven musikal som kommer att bli en av Sveriges största någonsin. Musikalen, som är författad av Jon Anderzon, speglar samhällets problem med förtryck och orättvisor och har premiär hösten 2013 på flertalet platser runt om i Gävleborgs län. Som arrangör för musikalen står Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg.

För mer info: http://www.iljusochmorker.se