Lars Beckman säger i en kommentar till det fastställda valresultatet från valmyndigheten:
- Socialdemokraterna och miljöpartiet är valets stora förlorare i Gävleborg. S förlorar ett av sina 4 och miljöpartiet förlorar sitt enda mandat i Sveriges Riksdag. Det är en ny politisk verklighet som har röstats fram av oss som bor i Gävleborg. Den landsbygdsfientliga politik som mp/s-regeringen har fört under förra mandatperioden har inte uppskattats i vårt län, vilket visas i valresultatet.
Moderaterna i Gävleborg går emot rikstrenden i riksdagsvalet och minskar betydligt mindre än riksgenomsnittet.
- Vi kommer nu att tillsammans med övriga Alliansledamöter arbeta för att rösta bort Stefan Löfvén som statsminister så snart den nya riksdagen tillträder och när talmansrundorna är avklarade kan en ny M-ledd alliansregering vara beredd att tillträda så snart som möjligt, säger Lars Beckman.
Tillsammans med nyvalda riksdagskollegan Viktor Wärnick ska Lars Beckman framförallt arbeta för fler i jobb och bättre infrastruktur för hela länet samt bättre företagsklimat och en realistisk migrationspolitik.
- Det är en stor ära att få fortsätta vara en stark röst för hela Gävleborg i Sveriges Riksdag och dessutom ha det starka mandatet att vara personvald från Gävleborg, säger Lars Beckman i en avslutande kommentar.

Valmyndighetens fastställda valresultat för Gävleborg:
https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rvalkrets/25/valda.html