Vem är Minna Rosendahl?
Jag är född i Åmot och har flyttat runt en hel del innan jag rotade mig i Gävle. I grunden är jag utbildad sömmerska och vidareutvecklade med historiska dräkter på Tillskärarakademin. Därefter arbetade jag som påkläderska och senare rekvisitör på teater. Jag har även arbetat som projektledare för ett näringslivsprojekt inom besöksnäring under några år. Under säsongsarbete på markisfabrik där jag arbetade med sömnad och tillskärning började mina företagsidéer ta form.

När och varför startade du eget företag?
– Jag älskar projekt och vill som sagt framåt och ständigt förbättra. Jag städade extra under sex år samtidigt som jag pluggade eller arbetade Jag insåg hur dåligt det städades och hur lite kännedom som fanns om miljövänlig städning. Då lönen var låg insåg jag att det skulle bli bättre inkomst om jag startade eget.

Vad är inriktningen med den nya verksamheten?
– Jag har drivit Minna Städ & Sömnad i över sex år och fått mina kunder via kontakter och rekommendationer. Nu vill jag ändra inriktning och har över tid gått över mer till företagskunder. 

Vad kännetecknar I renaste laget?
– Mitt företag arbetar miljövänligt och hållbart. Det är enkelt att vara miljövänlig om man har kännedom. Vi städar i alla slags miljöer, även kulturhistoriska och andra känsliga miljöer. I företaget tillverkas eget städmaterial. Vi gör även inköp och sömnad av inredningstextilier till företag.

Har du då något klockrent budskap till regionens företagare?
– Boka gärna en tid med mig till ett förutsättningslöst möte så berättar jag vad mitt företag kan erbjuda. Ni berättar vad ni vill ska bli gjort så arbetar jag fram den bästa och smidigaste lösningen för er. Om ni redan har avtal, men funderar på att byta så tveka inte att höra av er för att se vad vi kan erbjuda i framtiden.

Namn: Minna Rosendahl
Ålder: 55 år
Bor: Gävle
Yrke: Egenföretagare inom städ och sömnad
Verksamhet: I Renaste Laget Gävle AB
Telefon: 073-534 08 43
E-post: minnahem@gmail.com
 

Anekdot
– När jag var liten och var hos kompisar så frågade jag alltid (överentusiastiskt) om jag blev uttråkad: Ska vi städa ditt rum?
Alla var lika oförstående och hade absolut ingen lust att städa sitt rum!
Vi var nämligen fyra syskon och delade rum två och två ända tills jag var tio år. Där höll vi ordning. När vi sedan fick varsitt rum var mitt kaotiskt av alla projekt jag drog igång. Men jag höll jättefint i det gemensamma då jag alltid har gillat att städa hos andra.