– Växter i en arbetsmiljö är inte bara vackert och trivsamt, säger Göran Svensson, på Växt & Miljödesign i Gävle. Det finns flera vetenskapliga studier och forskare som är överens om att växter har en positiv inverkan på luften både på arbetsplatser och hemma. Att få göra en sådan här vägg är ju lite speciellt då den innehåller så pass mycket växter på en liten yta. Den blir ju både estetiskt tilltalande, bidrar till en bättre inomhusmiljö samt att gröna växter skapar både trivsel samt ger ett lugn och inbjudande rum.

Växter överlag tar upp koldioxid och producerar syrgas som vi andas och ser till att vi får god luftfuktighet. Gröna växter med stora blad toppar listan över krukväxter som är bäst på att fånga skadliga partiklar. Undersökningar visar att att växter som kräver mycket vatten för att må bra sannolikt förbättrar miljön i rummet allra bäst.
– Att arbeta med växtinredning är ett väldigt roligt och tacksamt arbete. Den tristaste kontorslokal eller annan miljö får ett väldigt lyft av de rätta växterna i nya och moderna krukor - och människorna som jobbar där blir både nöjda och mår bättre.

För mer information se: http://www.vaxt-miljo.com