Det här är förmodligen ett av världens kortaste men sannolikt mest intensiva turnéformat då de på fem dagar genomförde hela 57 spelningar totalt runt om i Gävleregionen. Den korta showen var välfylld där trion bjöd på både Elvis, twist, några andra rockklassiker inklusive en Bopperslåt förstås.
– Verkligen annorlunda och oväntat kul att uppträda på alla dessa ställen, säger Matte Lagerwall. Vi rockade i verkstäder, matbutiker, bilprovningen, en simhall, äldreboenden, industrilokaler, bilhallar, skolor, banker, en cykelbutik, hos viktväktarna, lokala puben, fastighetsförmedlingar, lunchställen, Högbo Konferens, butiker, caféer och t.o.m i en bingohall! Att göra 10-15 spelningar varje dag i fem dagar är nog ett rekord för min del. Det hände inte ens i Japan under Boppers mest hysteriska år runt 1980.

– Årets trött på att turnera var kanonroligt. Matte är som alltid ett fullblodsproffs och fantastisk att jobba med, säger Micke Finell. Jag har dessutom glädjen att rapportera att i år gav insamlingen hela 21.224 kronor till Barncancerfonden.

– Det var jättekul även om jag inte var i bästa form, säger Ingemar Dunker. Årets turné var kul hela vägen, vilket är ovanligt. Vi har nu passerat över 200.000 kronor insamlade till Barncancerfonden sedan vi startade.

– Twisttävlingen mellan de olika företagen växte under turnén till oanade höjder, berättar Matte. Jag tippar att Viktäktarna vann, tätt följa av de dansanta tjejerna på Swedbank. Kunderna på ICA Järbo vann helt klart hederspriset! Tänk att levande musik i stort och litet format kan skapa så mycket feelgood. Sedan är vi så otroligt tacksamma för alla bidrag till Barncancerfonden förstås.

Insamlingen till Barncancerfonden stödde publiken glatt med både direktkollekt i bössa och Swish på 123 900 0100.
Nästa års turné i januari 2023 blir med multiunderhållaren Willy Björkman, känd från bl.a TV-programmet Bygglov.


Foto: Joe Formgren, John Lindberg och Annika Norbäck.