På de flesta platser är det kvinnor och flickor som har ansvaret för att hämta vatten till familjen. I många fall är sträckan lång att gå, och de bär tungt. Flickor börjar ofta bära vatten i unga år vilket gör att de inte hinner gå i skolan, och kvinnor har inte tid att ha ett arbete. Brist på rent vatten leder till att kvinnor har sämre möjlighet till utbildning och arbete än män, och därför har de också mindre egenmakt och inflytande.

Det måste vi ändra på. För att kvinnor och flickor ska kunna leva ett jämställt liv är tillgången till rent vatten helt avgörande. Den 22 mars varje år infaller Världsvattendagen med syftet att uppmärksamma de vattenutmaningar som världen står inför. Nu vill WaterAid göra hela mars till en månad för vatten genom kampanjen March for Water. Och vi behöver din hjälp.

Hjälp WaterAid genom att sprida information om den ständigt pågående vattenkrisen i världen! Vill du göra en konkret insats för att flickor och kvinnor ska slippa gå efter vatten kan du också Swisha 100 kronor till deras viktiga arbete. Swisha till 900 16 29.

Se filmen om Pramila: https://youtu.be/Bn0nxYlbygI

Här hittar du mer information om den livsviktiga kampanjen March for Water :https://www.wateraid.org/se/march-for-water


Bildtext: För Helene från Mocambique tar det fyra timmar att hämta vatten, varje dag. Hon måste göra den tunga sysslan med sin son på ryggen. Foto: WaterAid/Eliza Powell


Om WaterAid
WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten och sanitet. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare att nationellt och globalt öka insatserna för dessa grundläggande behov.

WaterAid finns i 35 länder och sedan starten 1981 har 26,8 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 26,8 miljoner fått tillgång till sanitet som ett resultat av WaterAids direkta arbete. Besök http://www.wateraid.se för mer information.