I tider av ökande talangbrist och snabba konjunktursvängningar ställs många företag inför stora utmaningar. De måste attrahera och behålla rätt kompetens och samtidigt anpassa verksamheten till en omvärld i ständig förändring. Specialisering är idag en framgångsfaktor i näringslivet. Att hitta rätt kompetens vid rätt tidpunkt framstår alltmer som en avgörande tillväxtfaktor och professionellt stöd i denna typ av frågor är något som både stora och små företag efterfrågar.

– Med Experis 1600 konsulter och gedigen kunskap om företagens villkor och behov kan vi erbjuda matchning bättre än någon annan aktör, säger Mats Reidler, affärsområdeschef för Experis. Vi har en god efterfrågan och vi behöver bli fler. Framförallt söker vi kvalificerade specialister inom områdena Finance, Engineering, IT och Executive.

I Gävle, Uppsala och Falun har Experis ambitionen att växa med 20-25 konsulter inom konsultverksamheten samt att utföra cirka 300 rekryteringar, varav cirka 100 är chefsbefattningar under 2012.

– Experis är en naturlig följd av ett omfattande globalt analysarbete kring kundbehov, talanger och individers drivkrafter i arbetslivet, berättar Peter Lundahl, VD för ManpowerGroup Sverige. Genom bildandet av Experis samlar vi all specialist- och managementkompetens under en hatt i 50 länder, vilket innebär större möjligheter till innovativa skräddarsydda lösningar för kunderna.


För mer information, kontakta:
• Mats Reidler,
Affärsområdeschef Experis Uppsala, Gävle och Falun,
tel. 070-377 48 55

• Hans Makander,
Informationschef ManpowerGroup Sverige,
tel. 070-377 45 43.
____

Fakta om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Genom globala insikter och lokal expertkunskap skapar vi värde för våra kunder. Vi kallar det innovative workforce solutions. ManpowerGroup™ Sverige har 11 000 medarbetare på ett 70-tal orter och verksamheten under ManpowerGroup är fr o m 1 november 2011 uppdelad på tre varumärken: Manpower, Right Management och Experis. Manpower.se är Sveriges största privata jobbsite med drygt 100.000 aktiva cv och tusentals lediga tjänster.