Coop Forum på E-Center i Söderhamn är en av kuggarna i hjulet för att projektet Barnens Matkasse ska fungera. Nettan Persson berättar:

-Jag vet att Barnens Matkasses har stor betydelse, eftersom vi i Söderhamns kommun verkligen har jättemånga barn som har ett stort behov av stöttning. Det syns dels på hur många som ansöker om Barnens Matkasse varje år, men även på hur tidigt ansökningarna kommer in.

Det är helt otroligt vad många det är som inte har råd att fira jul ... 

Vad skulle de här familjerna göra annars, om vi inte hade Barnens Matkasse? Man undrar hur det ser ut under resten av året för de här familjerna.

Man behöver ju kanske inte köpa den där dyra skinkan och skänka, utan köpa basvaror som räcker under lovet. Så brukar vi i personalen tänka när vi handlar. Barnen måste ju ha någonting  att äta när de är hemma, det är ju ändå lov ett tag. Det är inte julmaten som är det viktigaste, utan det är dagarna runt om. 

Det kan också vara bra att till exempel kunna äta tacos vid nyår, men i övrigt så tror jag att bara vanlig mat är något som de här familjerna verkligen behöver.

Det är helt otroligt och fruktansvärt att det är på det här viset, det är sånt som man ser på tv och inte tror att det finns här i vårt samhälle, men det gör det.

För oss på Coop i Söderhamn är det viktigt att vara med för att vi är en stor butik som alla känner till. För mig personligen är det viktigt att vi är med och stöttar och även personalen brukar köpa varor och skänka. 

Det är klart att vi ska vara med!


Veronica Freij