- Jag tror inte att någon butik i Sverige har fler titlar än vad jag kommer att ha här, säger han.

I maj gick Westerlunds Audio Video i konkurs. Men nedervåningen med skivförsäljning var det aldrig någon större kris för. Så att öppna en ny butik med endast skivor var givet. Det gällde bara att hitta en ny lokal. Och att hinna ta en gnutta semester först. När nu den nya butiken öppnar så passar han också på att utveckla butiken på ett annat plan, nämligen att starta webbshop, som ett sätt att anpassa sig till den rådande tidsandan.
- Att bara koncentrera sig på en butiksyta funkar inte, man måste ha ett komplement, säger han.

Men att följa med fullständigt i de digitala trenderna vill han inte. Visst har också han en Ipod, men den används inte särskilt mycket.
- Jag är ett cd-freak. För mig är det viktigt att kunna hålla i en produkt, läsa om den och att det samtidigt låter bra.
Och fler med honom. Magnus stora hobby och yrke är också viktigt för andra. Var han än går så stannar det folk som vill prata musik och fråga vad som händer härnäst. Ny butik? Nya plattor? Och kunderna är inte bara en självklar inkomstkälla.
- Mitt kunnande och intresse bygger på kunder. De är oerhört viktiga. Och de gör ju också att det blir roligare att jobba. Det kan bli jäkligt tråkigt att stå och sortera alla tusentals plattor och då undrar man vad fan man håller på med. Men så kommer det personer som Lars Westin och frågar efter något, och då känns det hur kul som helst, säger Magnus.

Även om en skivbutik i Stockholms innerstad har känns lockande att testa på så är det Gävle som varit Magnus plattform enda sedan han började jobba i skivbutik 1973.
- Det finns definitiv mycket kunnigt och musikintresserat folk här. Så för sin storlek tror jag att Gävle är ganska okej.
Och det finns personer som varit särskilt viktiga i Magnus arbete.
- Ola Wennlund lärde mig att lyssna på musik och sälja skivor, säger Magnus och fortsätter att nämna personer som Ingemar Johansson, Håkan Hellberg, Gudmundur Bragason och Klas Qvist som viktiga smakrådare som bidragit med sin kunskap.

Magnus gedigna musikintresse tog fart i samma veva som Beatles fick sitt stora genombrott och i dag kan han stoltsera med att äga en signerad affisch från deras första Sverigespelning i oktober 1963.
- Jag kan svära på att det är äkta autografer eftersom jag har köpt den av en kompis som jobbade i Boråshallen då när de spelade.
Men trots att Magnus äger så väl dyrbara lp-skivor som denna unika affisch värd omkring hundratusen kronor så är det inte pengarna som är det väsentliga.
- Jag har aldrig sett sånt här som pengaplaceringar, det är ett intresse.

Och detta intresse har gjort att han aldrig har arbetat med något annat än just musik. Vilket förstås genererar ett stort kunnande. Magnus var till exempel med i musiktävlingen Notknäckarna på SVT 1994.
- Jag visste att vi skulle vinna. Och vi vann så överlägset att det inte har blivit något liknande program efter det, säger han och skrattar.
Programmet var en frågesport som rörde musik under hela 1900-talet, och det var just den bredden som blev Magnus och de två andra lagmedlemmarnas stora fördel. Och denna musikaliska bredd kommer att synas även nu i den nya butiken.
- Jag har fördubblat sortimentet och kommer också satsa på begagnat. De som köper skivor kommer få mycket att bläddra mellan.

Marie Björk

Faktaruta:
Namn: Magnus Bergström
Ålder: 50 år
Titel: skivsamlare
Det visste du inte: Magnus är väldigt historieintresserad och följer Idol på tv.