Vem är Magnus Carlsson?
– Jag är född och uppvuxen i Storvik där  det var mycket fokus på idrott. I mitt fall var det skidor och orientering som gällde. Målet var skogsmästare och därför blev det skogsbruksskolan i Ljusdal som skulle kompletteras med några års jobb i skogen. 1983 gjorde jag lumpen som fjälljägare på K4 i Arvidsjaur och sen blev det en FN-tjänst i Libanon 97-98. Istället för skogsmästare så blev det en Transportsäljar-utbildning och sedermera jobb som transportsäljare på Hofors LBC och Movag i Gävle. 1991 var jag med och startade Taxi Stor & Liten AB där jag stannade till 2006. 

Var har du varit och vad gör du nu?
– Senaste 2,5 åren har jag jobbat åt Scania. Först var jag ute i Europa med fokus på Baltikum och Polen. Efter det blev jag tillfrågad att bli ÅF-chef i regionen Syd med huvudkontor i Malmö så vi flyttade ner till Skåne och bosatte oss i Glumslöv mellan Helsingborg och Landskrona.

Hur kommer det sig att du flyttade hem igen?
– Det var verkligen inget lätt beslut, men vi fick barnbarn precis innan vi flyttade ner och min pappa som bor kvar i Storvik fyller snart 94 år så det var en del som drog. Sedan hittade vi ett fint hus i Kungsgården. Men det den allra största anledningen var nog att jag startade en byggfirma med vår son Andreas. Den började växa rejält och han ville ha hjälp för att expandera och knyta nätverk på ett bra sätt.
 
Hur ser arbetsdagarna ut nu då?
– Jag lägger som sagt en en hel del tid på vårt byggbolag Ribygg. Sedan jobbar jag bl.a. som konsult åt ett spännande företag inom ytbehandling i Arbrå. Jag jobbar mycket i projekt, med allt ifrån att implementera ledningsystem till att sitta i styrelsen. Min tanke är att kunna hoppa in och hjälpa till när det verkligen behövs.

Hur ser då framtidsplanerna ut?
– För det första så är det väldigt trevligt att komma tillbaka hem till rötterna igen med närheten till nära och kära. När det gäller jobbet så vill jag uppfylla målen som jag satt ihop med mina kunder eller kompanjoner. Som det känns nu så vill jag inte binda upp mig åt ett och samma företag. Sedan har jag fått några förfrågningar om styrelsearbete och det är ju alltid intressant om det är bra verksamheter i grunden med goda möjligheter att utveckla. Sen får man se vad som dyker upp, jag stänger aldrig några dörrar.

Vad är du mest stolt över än så länge då?
– Oj, det måste vara att det gått bra för våra tre barn. Då har man väl gjort något riktigt bra, eller? När det gäller arbetet så var det ju en fantastiskt kul resa med Taxi Stor & Liten. Sedan uppnådde jag rätt bra resultat på både Bilmetro Lastbilar och Scania vilket var och en var häftiga resor på sitt sätt.

Några människor som betytt mycket eller inspirerat dig?
– Sören Thyr som jag startade Taxi Stor & Liten med var en underbar människa att vara kompanjon med. Likaså var Bertil Andersson på Bilmetro en både skicklig och trevlig företagsledare som ofta hade kloka lösningar. 

Vad vet vi inte om Magnus Carlsson?
– Hemma hos oss är det jag som sköter symaskinen och fållar gardiner!


Namn: Magnus Carlsson
Älder: 57 år i sommar
Titel: Det får väl bli konsult
Favoritordspråk: Man skall vissla när man går till jobbet - inte när man går hem!
Citerat av Sören Thyr.