Nytt för i år p.g.a de rådande omständigheterna är bl.a. dubbla kalla bufféer, större utrymmen mellan bord, serveringen och olika ankomsttider för sällskapen vid entréer vilket borgar för trivsel med fysisk distans och ändå social närhet.
– Verkligen kul att det uppskattas av våra gäster och att de känner sig trygga och säkra när de avnjuter julmaten här hos oss, säger Johan Björklund, restaurangansvarig på Axmar Brygga.

Axmar Bryggas julbord är känt för att ha alla klassiska rätter men även andra, i julbordssammanhang, mer exotiska specialiteter och några riktigt smakrika nyheter.
​– I år har vi bl.a. tagit fram tre helt nya sillsorter, hälsar köksmästare Janne Linde. Vad sägs om Skogshuggarsill med granskott och enbär, Sill med ”Guldkant” smaksatt med cognac och punsch samt min personliga favorit, Vargtass - sill med lingon och brännvin! Sedan får man inte missa vårt trancheringsbord där det bjuds på helstekt oxfilé med huset pepparsås gjord på egen oxfond med dragonmajonnäs.

Gästerna kunde bl.a notera att förutom tallrikar så fanns nu även personliga talltikar samt bestick redan uppdukade på borden vid ankomst.
– Ja, vi då vi gjort allt som står i vår makt för att man som gäst skall uppleva att det är säkrare än hemma att komma hit med sina nära och kära och träffas för att äta god julmat, säger Yngve Persson, grundare av restaurangen. Inför varje öppningsdag sprejas alla matsalar med en virusdödande dimma och vi har utökat våra sedan tidigare noggranna rutiner för rengöring. Personalen desinficerar t.ex. kontinuerligt kontaktytor, handtag, kranar och stolar m.m. Vi har t.o.m installerat ett extraskydd som man enkelt kan applicera utanpå sina ytterkläder vid ankomst.

Stämningen var mycket god och alla sällskap verkade njuta och trivas samtidigt som man höll goda avstånd och förhöll sig till husets och de allmänna restriktionerna på bästa möjliga sätt.

Då Axmar Brygga har etablerat sig som ett mycket populärt besöksmål så var även husbilsparkeringen välfylld och många ekipage hade bokat in sig både en och två nätter. Till husbilsgästerna har man tagit fram en exklusiv jultallrik, som egentligen är fyra olika tallrikar, som levereras direkt till husbilarna. Ja, den går naturligtvis att beställa för avhämtning och catering också.


För mer information och bokning av Axmar Bryggas Julbord se https://axmarbrygga.se/julbordet

Läs mer om särskilda insatser för maximal säkerhet och trygghet här https://axmarbrygga.se/ansvarsfullt-julbord

Mer information om Axmar Bryggas exklusiva Jultallrik finner ni här https://axmarbrygga.se/jultallriken