Fans runt om i världen har väntat med spänning på ett nytt samarbete med Carlos Santana och Rob Thomas sedan låten Smooth som blev en hit världen över 1999.

“‘Move’ came about was very much like how ‘Smooth’ happened,” säger Santana. “It was like divine intelligence behind the scenes, and I just knew I had to record it with Rob. The song is about awakening your molecules. Ignite and activate yourself – you know, move. When Rob and I work together, we have a sound that’s splendiferous.” 

Låten öppnas med Santanas livfulla gitarr och tar med lyssnaren på en hisnande blandning av pop och latinrock. Thomas bidrag är dynamiskt och magnetiskt, skickligt uppbackat av talangerna i American Authors (speciellt bandets Zac Bernett som tar ledningen i andra versen). Santana matchar deras framförande som bara han kan, med skimrande solon som exploderar med tektonisk kraft. En livlig hornsektion slår till från alla håll och låten lyfts av en rutinerad körsång som trotsar all sävlighet.  

Redan före albumsläppet kommer Santana och hans band att återförenas på scen efter ett år av ledighet. Den 25 augusti kommer Santana att återuppta sina spelningar på House of Blues på Mandalay Bay Resort och Casino i Las Vegas. 

Santana’s Blessings and Miracles-turné inleds den 11 september på Borgata Spa & Resort i Atlantic City, NJ och kommer att dyka upp bland annat i Richmond, VA, Orlando, Augusta, Tulsa m.m. innan den rundas av den 2 oktober på Choctaw Grand Theater in Durant, OK.

Om Carlos Santana 
I mer än fem decennier – från Santanas tidiga år med afro-latin-blues-rock-fusion i San Francisco – har Carlos Santana varit en visionär kraft med ett gräns- och generationsöverskridande konstnärskap. Hittills har Santana vunnit tio Grammy Awards och tre Latin Grammys, med det rekordhöga mottagandet av nio Grammys för albumet Supernatural (1999). Han har fått Billboard Centry Award (1996), togs in i Rock and Roll Hall of Fame (1998), har mottagit Billboard Latin Music Award m.m. Santana omnämndes i tidningen Rolling Stones som #15 på deras lista över ”100 Greatest Guitarrists of All Time” och är ett av två band som har ett album som nått topp 100 i varje decennium sedan 1960-talet. 

År 2018 släppte han sin första MasterClass och firade nyligen tre episka milstolpar – 20-årsjubileet för hans banbrytande album Supernatural, 50-årsjubileet för hans berömda uppträdande på Woodstock och 50-årsjubileet för mästerverket Abraxas. Hans senaste album, det kraftfulla och energiska Africa Speaks (2019), är inspirerat av Afrikas ljud och rytmer och har kallats hans ”bästa skiva på årtionden” (NPR) och rankades av The New York Times som ett av de skarpaste albumen i Santanas 50-åriga karriär.

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com