Jägarkosten kan till skillnad från den kolhydratrika kosten hjälpa till att hålla oss friska under och efter säsong.

Boken -Istället för Doping förespråkar en kombination av jägarkost och hormonellt intelligent träning som normaliserar hormonsystemet vilket medför höjda nivåer av testosteron och tillväxthormon.

Detta innebär en rejäl höjning av prestationsförmågan. Björn Ferry, OS-guldmedaljören i skidskytte, äter sedan en en tid tillbaka efter denna diet. Enligt uppgift blev han inspirerad av Frank Nilssons bok.

Björn Ferry arbetar själv med en egen kokbok med recept på kolhydratfattiga rätter. Frank Nilsson kommenterar kokboken med att säga att boken är ett viktigt bidrag i arbetet att få, särskilt de idrottande ungdomarna in på ett bättre alternativ för vad man ska äta, både när det gäller att hålla sig friska och prestera optimalt.

Kan kolhydratladdningen vara fel sätt att äta för goda resultat vid träning och tävling?

Frank Nilsson, författare av boken "Istället för doping", vill få oss att tro det. Han förespråkar Jägarkosten i sin bok. En kolhydratfattig-kost som även kallas LCHF.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se