Förra årets arrangemang Laxö Art Expo lockade 3000 besökare bara den första dagen vid Laxön i Älvkarleby. Den 28 och 29 maj i år upprepas succén.

55 konstnärer, både amatörer och professionella, från bland annat Älvkarleby, Gävle, Hofors, Sandviken, Mariefred, Uppsala och Stockholm visar upp sina alster på Laxön.

– Det är andra året vi kör den här aktiviteten här på Laxön där både amatörer och professionella möts i konstens värld, berättar Johan Thunberg, konstnären som kom på idén och som även är med och arrangerar evenemanget.
– Möten är viktiga och vi har mycket att lära av varandra.

Hela Laxön ska fyllas med konst, måleri, skulpturer, foto, glas, keramik, digital konst med mera. Här visas konst av unga som gamla.

– Vi fyller alla husen med konst, även utanför hängs konsten på uppsatta väggar. Är bara vädergudarna på gott humör kan vi se fram emot en färgsprakande helg på natursköna Laxön med många besökare, säger Johan Thunberg entusiastiskt.

Laxö Art Expo invigs kl 11.00 den 28 maj av kommunalrådet Inga-Lill Tegelberg och är öppet 11-17 både lördag och söndag.

För mer information kontakta Johan Thunberg på telefon
070-698 95 51 eller e-post: johanthunberg@lycos.com

______

Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.

För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se