Varför ställer du upp som riksdagskandidat för moderaterna?
- Alliansregering har de senaste 4 åren gjort mycket gott för oss som bor i Sverige. Vi har fått bättre fokus på arbete och det har blivit mer lönsamt att arbeta i Sverige. Skolan har fått en tydligare inriktning på kunskap och lärande. Alliansregeringen har ökat valfriheten för äldre att själv välja sin hemtjänst genom LOV (Lagen om valfrihet). Vi har också fått möjlighet att välja vårdcentral genom den nya reform som ger oss valfrihet. 4 år är för kort tid för att ändra riktning på supertankern Sverige och vi behöver fortsätta utveckla Sverige genom många nya reformer som gör det enklare, roligare och intressantare att starta och driva företag och att anställa medarbetare i företagen.

När du kommer in i riksdagen, vilka frågor tänker du arbeta med i första hand?
- Jag brinner för näringslivsfrågor och jag har under mina 8 år på Svenskt Näringsliv dagligen sett hur företagen i länet sliter dygnet runt för att skapa jobb och utvecklingsmöjligheter för oss som bor här. Jag vill bidra med mina kunskaper och erfarenheter, både som regionchef för Svenskt Näringsliv och med egna erfarenheter som företagare. Jag driver idag eget företag och när jag var ung hade mitt egna säljbolag. Skolan och skolpolitiken är en annan fråga som ligger mig varmt om hjärtat. Det är obegripligt hur ett land som Sverige , som satsar så mycket resurser på skolan , inte får ett bättre resultat. Jag är övertygad om att bättre fokus på lugn och ro i skolan samt med fler tydliga mätbara mål så kommer vi att få en bättre skola i Sverige. Att tänka sig att Lars Ohly skulle få något som helst inflytande över den svenska skolan är motivation nog för mig att kämpa för att Alliansregeringen skall få förnyat förtroende.

Vilka frågor tycker du att Alliansregeringen skall lyfta fram detta valår?
- Fortsätta den framgångrika linjen att ta ekonomiskt ansvar för Sverige och att utveckla arbetslinjen genom att förbättra villkoren för de som ska anställa, nämligen företagen. Här finns det ett område som Alliansen kan utveckla än mer.

Hur tycker du att våra riksdagsmän klarar sin roll som väljarnas representanter i riksdagen, landets högsta beslutande organ?
- På den röd-gröna sidan är man mycket följsam mot partilinjen i respektive parti. För socialdemokraterna verkar det vara viktigare att följa partilinjen än att föra en politik som är bra för länet. Vi är ett av de mest energiintensiva länen i Sverige och med Peter Eriksson (mp) som energiminister och fördubblade priser på el så kommer vår basindustri att drabbas kännbart. Även vi som individer kan testa hur miljöpartiets politik slår genom att ta den senaste elräkningen och fördubbla den så ser vi hur elpriset kommer att utvecklas med miljöpartiet vid makten. Lägg därtill ett fördubblat bensinpris så förstår man att de socialdemokratiska riksdagsledamöterna inte kommer att vilja prata om det röd-gröna exprementets egna politik utan kommer att försöka svartmåla den framgångsrika alliansregeringen.

Hur kommer du att arbeta som riksdagsman?
- Genom att företräda länsinvånarna och verka för länets bästa. Vill väljarna ha en följsam partiideolog ska man förmodligen välja en politiker från den röd-gröna sidan men vill man ha en riksdagsledamot som inte är rädd för att ta strider för att företräda länet och som även förstår vikten av att bygga allianser och lobba för att vårt län ska få tillgång till fler infrastrukturssatsningar etc . - då ska man välja mig.

Vem är Lars Beckman och varför skall jag kryssa ditt namn på valsedeln?
- Jag har erfarenhet från politiken genom arbete i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Jag har valt att göra karriär i politiken inte för att enbart ägna mig åt politik utan för att utnyttja min breda erfarenhet från näringslivet i olika branscher och positioner för att uträtta något positivt för länets invånare. Jag har också personliga erfarenheter i min familjesituation som gör att jag också kommer att engagera mig helhjärtat för de funktionshindrade.
Med mig får du en riksdagsledamot som är tillgänglig för dig som länsinvånare och du får en person som kommer att företräda länet och länets intressen. Du får en person som har praktisk erfarenhet från många olika områden och som förstår att det är politiker som ska ha makten och inte tjänstemän.

Vi tackar för pratstunden och kommer att göra allt för att vi skall få en riksdagsman från länet med stort engagemang för oss i Gävleborg!