Uppsala läns landshövding Peter Egardt besökte konstnären Johan Thunberg i dennes ateljé på Laxön.

Landshövdingen uppskattar Johan Thunbergs konst

4/11, 2010 kl. 11:49

I slutet av oktober besökte Uppsala läns landshövding Peter Egardt konstnären Johan Thunberg och hans permanenta utställning på Laxön i Älvkarleby.

På sin Eriksgata i kommunen där han diskuterade kommunens möjligheter till utveckling tog han tillfället i akt att tillsammans med kommunens representanter hälsa på konstnären i hans ateljé.

Johan som för tillfället är aktuell med en framgångsrik utställning som pågår i Chicago, USA gladdes åt besöket och det stora intresse för konst som landshövdingen visade.

- Han förstod min berättelse om hur en konstnär ser vår omgivning och vi hade ett mycket inspirerande samtal, berättar Johan.
- Jag visade mina nymålade akvareller från öarna Manngrund och Kniven, som ligger utanför Gårdskär och beskrev mitt måleri och tekniken i hur man målar akvarell. Han verkade särskilt imponerad över hur jag kunde måla vatten. Han var också mycket intresserad av mina utställningar i USA och kände även till att jag är representerad med en målning på den svenska ambassaden i Washington.

Landshövdingen tyckte att Laxön var en fantastisk miljö och fick som gåva en inramad affisch av Johan med motiv från Biludden. Då han nyligen rensat i sitt nya kontor på gammal konst försäkrade landshövdingen att gåvan skulle pryda väggen på sitt kontor.

Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.


För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se

Presstjänst

Presstjänst

Medlem sedan 2007-05-04

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdaterin... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng