- Det är andra året i rad som ett stort kryssningsfartyg väljer Gävle och vi är en attraktiv region för den tyska marknaden, säger Sofie Ullström som är destinationsutvecklare på Gävle kommun. Det är spännande att vi får chansen att visa upp oss för så här många tyskar i år igen då Tyskland är en prioriterad marknad, menar Sofie Ullström.

MS Amadea anlöper Granudden kl 07:00 och sedan spenderar gästerna dagen i Gävle med omnejd. Mackmyra Whiskyby och Mackmyra Bruk tillsammans med Järnvägsmuseet utöver centrala Gävle är de besöksmål som gästerna har möjlighet att besöka. Självklart är också Kybacka Älgpark ett populärt utflyktsmål för tyskarna.

- Älgarna var populära förra året och det är ju något speciellt med tyskar och deras fascination för de svenska älgarna, säger Sofie Ullström. Vi har dessutom bussar som går mellan Granudden och centrum så många väljer att strosa runt och se Gävle till fots, berättar Sofie Ullström.

Kryssningen, som går runt Östersjön, pågår i 17 dagar och förutom Gävle är de andra svenska stoppen i Norrköping, Stockholm och Luleå.