Utsmyckningen kallas "Återspegling" och består av personer utskurna i plexiglas. De står bland annat i entrén till biblioteket. Några hänger i taket och när solen skiner på figurerna lämnar siluetterna spår eller rättare sagt återspeglar sig på väggarna. Det är inte vilka personer som helst utan Johan Thunberg har lagt ner stor möda på research för att hitta personer som i svunna tider betytt något för skolan och samhället i ett då- och nuperspektiv. Till exempel "Kul-Stina" och "Elsa på Rotskär". På figurerna finns texter som beskriver respektive person, vilka de var och vad de stod för. Det liknar mångt och mycket det vi fokuserar på idag; arbete, utsatthet, kunskap, kamartskap och målinriktad laganda.

Förutom plexiglasfigurerna finns också två av Thunbergs målningar i biblioteket och i lärarrummet. "Billudden i höstljus" och "Kvällsljus i Kungsådran".

För mer information kontakta Johan Thunberg på telefon 070-698 95 51 eller e-post: johanthunberg@lycos.com

______

Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.


För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se