Bishop Hill Heritage ordförande Cheryl Wexell Dowell, VagnHall Galleri's föreståndare och keramikern Jeff Gord.

Konstnären Johan Thunberg ställer ut på Reher Gallery i Illinois

14/11, 2011 kl. 16:30

För tio år sedan fick Johan den stora äran att ställa ut på VagnHall Galleri i Bishop Hill. Efter stor respons och mycket uppskattning blir han i år aktuell igen fast denna gång i nybyggda Reher Gallery i Moline.

  • Reher Gallery
  • Reher Gallery
  • Reher Gallery
  • Reher Gallery

Senast Johan besökte Illinois i USA och ställde ut sina tavlor på VagnHall Galleri i Bishop Hill lämnade han ett starkt intryck.

– Jag blir varm i hjärtat när jag får höra att människorna där fortfarande kommer ihåg mina tavlor och att de vill komma tillbaka och se mina nya målningar, berättar Johan. När jag var där sist och besökte då hade de till och med klätt sig i svenska folkdräkter och dukat upp ett bord med svenskt fika!

Den 12 november öppnar vernissaget som kommer pågå fram till den 30 december. Där kommer de att visa både nya tavlor, som de från Provence, och gamla verk målade av Johan.

– Tyvärr har jag ingen möjlighet att besöka utställningen i år då jag har alldeles för mycket projekt igång här hemma, berättar Johan. Det är många som har beställt tavlor inför jul bland annat.

John Norton och Jeff Gord är de ansvariga för utställningen som gjort det möjligt för amerikanerna att upptäcka Johans konst.

_______Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.

För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se

Konstnär Johan Thunberg

Konstnär Johan Thunberg

Medlem sedan 2007-09-20

Johan Thunberg

Föddes 1952, en sommarmorgon i juli. Skapandet har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Har varit lärare i bild och konst... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng