Senast Johan besökte Illinois i USA och ställde ut sina tavlor på VagnHall Galleri i Bishop Hill lämnade han ett starkt intryck.

– Jag blir varm i hjärtat när jag får höra att människorna där fortfarande kommer ihåg mina tavlor och att de vill komma tillbaka och se mina nya målningar, berättar Johan. När jag var där sist och besökte då hade de till och med klätt sig i svenska folkdräkter och dukat upp ett bord med svenskt fika!

Den 12 november öppnar vernissaget som kommer pågå fram till den 30 december. Där kommer de att visa både nya tavlor, som de från Provence, och gamla verk målade av Johan.

– Tyvärr har jag ingen möjlighet att besöka utställningen i år då jag har alldeles för mycket projekt igång här hemma, berättar Johan. Det är många som har beställt tavlor inför jul bland annat.

John Norton och Jeff Gord är de ansvariga för utställningen som gjort det möjligt för amerikanerna att upptäcka Johans konst.

_______



Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.

För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se