Att vinet återkommande fått mycket höga poäng av vinexperterna har varit en starkt bidragande faktor till att La Robínía 20 år efter sin introduktion på Systembolaget fortfarande är en av de mest sålda på Systembolaget.

För att fira de 20 åren på den svenska marknaden samt den lojalitet som de svenska konsumenterna visat genom åren så hyllar Astoria nu Sverige med en egen etikett i den svenska flaggans färger. Flaskan med den blågula etiketten kommer att finnas i Systembolagets butiker strax innan nationaldagsfirandet den 6:e juni samt över sommaren.

Producenten bakom ”pionjär-proseccon” heter Astoria och drivs i dag i en supermoderna anläggning utanför Treviso, i nordöstra Italien av bröderna Paolo och Giorgio Polegato. Innovation, kvalitét och känsla är det som genomsyrar allt som Astoria producerar.

– I en värld som är mer trendkänslig än någonsin så är det mycket glädjande att de svenska konsumenterna efter 20 år fortsatt att ha La Robínía varmt om hjärtat, säger Niklas Viderud på importören Urban Wines som distribuerar vinet. Det är ett riktigt bra vin med fräsch smak och Astoria som producerar vinet gör ett jättejobb för att bibehålla den höga kvalitén och fina smaken som vi hittar i flaskan.
Att en producent nu väljer att hylla ett land med med dess egna färger är för mig veterligen helt unikt. Nu passar ju den gula etiketten och de blå inslagen extra bra inför kommande nationaldag, midsommar och en förhoppning om klarblå himmel med lysande sol över den svenska sommaren. Det behöver vi verkligen just nu. En stor eloge till Astoria för deras 20-års hyllning till Sverige!

La Robínía Prosecco Extra dry återfinns i Systembolagets fasta sortiment och nästan alla butiker i landet har vinet på hyllan.
Det är tillverkat på druvan Glera till 100 %. Efter skörd och vinifiering så genomgår vinet en extra jäsning på tank där vinet får sin kolsyra, därefter buteljerar man vinet under tryck i flaskan vilket ger ett friskt och fruktigt mousserande vin med aromatiska inslag.

Benämningen Extra dry betyder att vinet har en restsockerhalt på 12-17 gram där La Robínía ligger på 12 gram restsocker.

La Robíná Prosecco Extra dry
Artnr 7486
Pris 89 kr
Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment

För mer information om vinet kontakta Niklas Viderud på Urban Wines.

Niklas Viderud
niklas.viderud@urbanwines.se
070-930 60 26