Karin och Lasse Swärd med hunden Lucas och Johan Thunberg i hans ateljé på Laxön.

Karin och Lasse Swärd nya nöjda tavelägare

2/8, 2011 kl. 08:00

I slutet av Juli fick Johan Thunberg ett överraskande besök. Karin Swärd, välkänd journalist och tv-producent, och hennes make Lasse Swärd, motorskribent på Dagens Nyheter, valde att besöka ateljén på Laxön i Älvkarleby.

– Jag blev väldigt överraskad när de helt plötsligt en morgon dök upp, berättar Johan. De kom in och sa att nu var det minsann dags för en tavla och det var ju väldigt roligt så klart!

Karin och Lasse hade sedan tidigare flera gånger träffat Johan och fascinerats av hans konst. De hade länge haft en förkärlek till Italien och när de fick se Johans Italienska verk kunde de inte låta bli att köpa en utav hans tavlor. Det var tavlan Bergsbyn Stellanello i norra Ligurien som de fastnade för och som fick följa med hem.

Under sommaren har Johans ateljé varit riktigt välbesökt. Runt 25000 besökare har tagit sig ut till Laxön i Älvkarleby via både bil, tåg och till fots.

– Många från Stockholmsområdet berättar att de kommer med upptåget som stannar vid Älvkarleby och därifrån blir det en trevlig promenad till ateljén, säger Johan.

_______Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.

För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se

Konstnär Johan Thunberg

Konstnär Johan Thunberg

Medlem sedan 2007-09-20

Johan Thunberg

Föddes 1952, en sommarmorgon i juli. Skapandet har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Har varit lärare i bild och konst... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng