- Nu har vi öppnat upp Källarvalvet, berättar Joe Formgren, en av delägarna. Det är en lokal som lämpar sig alldeles utmärkt för sällskap på mellan 10 till 30 personer. Det kan gälla både dagskonferenser, firmafester och föreningsmöten, svensexor, hockeykvällar liksom födelsedagskalas. Vi har redan hunnit haft både Halloweenfest, mustaschföreningens årsmöte och statliga verk som gäster så det verkar onekligen finnas ett stort behov även av den här typen av mindre konferens- och festlokaler.

I Källarvalvet har gästerna både egen bar, kök, stor konferensdel, dubbla sittgrupper samt ett eget minidisco. Då huset är byggt 1923 är temat liksom i resten av fastigheten svensk historia med störst avtryck från Gävle förstås. På väggarna möts man av både Brynäs, Ricky Bruch, Lasse Lönndahl och klassiska Gävlefotografier liksom Gävlebönan Anita Lindblom förstås. Det snabba bredbandet och storbildskanonen kompletteras således stilenligt med en telefon från slutet av 1800-talet.
Mat och dryck får gästerna ordna efter eget tycke och smak. Men Templet samarbetar med Gävles främsta catering- och eventföretag när kunderna önskar färdiga menyförslag, happenings och underhållning samt personal.

- Vi har inte hunnit med någon officiell invigning men vi planerar att bjuda in våra kunder och samarbetspartners på Luciafirande och lite trevligt julmingel den 13 december, hälsar Joe.

Fotnot: ”Templet” har sedan tidigare ett mindre konferensrum för upp till 8 deltagare, Konferens Kryptan, liksom att Riddarsalen i festvåningen kan ta upp till 100 konfererande gäster (150 personer ryms när det är fest).
Tempel Riddare Orden lät uppföra fastigheten på Muréngatan 14 i Gävle år 1923. Den förvärvades under hösten 2010 av Mediatemplet AB och har restaurerats och renoveras samt försetts med ny teknik för att fungera som både ateljé och kontor för företag inom reklam- och media branschen. Både mindre och större sällskap (privatpersoner och företag upp till 150 personer) kan dessutom hyra in sig i de spännande och ändamålsenliga samlingslokalerna för både konferenser, utbildningar, minimässor och fester.

För mer information se: http://www.mediatemplet.se