– Cederlöfs drivs vidare i samma anda som förut. Som branschen utvecklas idag måste man växa för att hänga med i konkurrensen, trygga de jobb som finns och försöka skapa nya, säger Anders Pettersson som stannar som VD.

Affären blir klar vid årsskiftet. Då bildar KakelGruvan ett moderbolag som i sin tur äger KakelGruvan i Borlänge, Falun och Gävle samt Cederlöfs plattsättning. Moderbolaget är ett rent servicebolag som samordnar inköp, logistik, administration och utvecklingsfrågor för dotterbolagen. Målsättningen är att öka servicen för såväl privatkunder som byggbolag. Antalet anställda blir oförändrat. På sikt är ambitionen att det ska växa.

– Vi skapar en organisation som hanterar privatkundernas växande krav på butiker med stora utställningar, ett mycket brett sortiment, kunnig personal, bra service och tillgång till stylister. Samtidigt erbjuder vi byggföretagen den kvalitet och effektivitet dom frågar efter, säger Ulf Michaelsson som grundade Kakelgruvan och numera är bolagets marknadschef.

Kakelgruvan och Cederlöfs har klarat lågkonjunkturen bra. Rot-avdraget har påverkat privatkunderna positivt. På entreprenadsidan finns flera stora, pågående byggprojekt i Dalarna och Gävleborg där bolagen ansvarar för kakel och klinkers i badrum, relaxavdelningar, simhallar och entréer, för att nämna något.

– Jämför vi med storstadsregionerna är både privat- och entreprenadmarknaden mindre konjunkturkänslig i Dalarna och Gävleborg. Våra bolag har stor kundstock och bra orderingång redan idag. Nu får vi det stora bolagets styrka och det mindre företagets engagemang samlat i en verksamhet, säger Christer Forsberg och avslutar:
– Vi hoppas också att vår satsning påverkar vår del av arbetsmarknaden positivt i såväl Borlänge som Falun och Gävle med omnejd.


KakelGruvan 2010
Målsättning: Sveriges bästa kunskapsföretag inom kakel och klinker.
Kunder: Privatpersoner och byggbolag.
Verksamhet: Kaklar och sätter klinkers i badrum, simhallar, relaxavdelningar, entréer, garage, hotell restauranger, kyrkor, bilhallar och så vidare.
Butiker i Borlänge, Falun, Gävle.
Driver Cederlöfs plattsättning i Gävle.
Entreprenadavdelningar i Falun och Gävle.
Anställda: 50.
Omsättning: 60 miljoner.
HYPERLINK "http://www.kakelgruvan.se" http://www.kakelgruvan.se