Johan Thunberg framför Love-statyn på Manhattan. Foto: Privat

Johan Thunbergs kärlek till New York

20/5, 2010 kl. 08:59

Svenska kyrkan i New York har blivit en populär och uppskattad utställningplats för svenska konstnärer. Konstnären Johan Thunberg från Älvkarleby hade sin första utställning i dessa lokaler 2009.

  • Johan med sin egen privatchaufför. Foto: privat

Johan har haft ett tjugotal utställningar i USA men det var första gången i New York.
Likt en filmstjärna blev Johan Thunberg upphämtad på flygplatsen av en limousine som tog honom från flygplatsen till hotellet och till och från Svenska Kyrkan på 5 East, 48nd Street.
Många besökare med genuint konstintresse á la Greenwich Village tog sig till Svenska Kyrkan och utställningen blev en succé med idel lovord.
- Det var en fantastisk upplevelse och jag har knutit många nya kontakter som förmodligen kommer att innebära flera visningar på spännande platser i USA, säger Johan.
- Och den stjärnstatus jag fick upplever jag gärna igen, skrattar han och visar ett foto där han glatt poserar med sin privatchaufför.


Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.

För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se

Konstnär Johan Thunberg

Konstnär Johan Thunberg

Medlem sedan 2007-09-20

Johan Thunberg

Föddes 1952, en sommarmorgon i juli. Skapandet har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Har varit lärare i bild och konst... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng