Årets Art Expo, det fjärde i ordningen kommer att fungera som startskottet för firandet av ÄLvkarleby kommuns 150 årsfirande.

– Det hänns helt fantastiskt berättar Johan Thunberg som själv också ställer ut, att så många som kommer att mötas här i konstens värld. Flera kända konstnärer kommer som t.ex. Matilda Lehvonen,Ylva Storm, Ulla Kodesten, Ola Carlberg, Alf Woxnerud, Kenth Olsson, Per Inge Isheden, Brita Holvid Fastlund, Leif Korsman,Tomas Johansson, Hanna Richter, Jacob Thunberg, Gunilla Löfgren för att nämna några! Dessutom kommer konstnärer från Älvkarleby kommun att medverka. Jag har under lång tid studerat miljön i Älvkarleö och funnit detta anrika bruk passande för att anlägga den största konstutställningen i Uppland då herrgården bjuder på sådan prakt och skönhet.

Konstverk kommer dessutom att visas i alla annex, ute i parken samt i stora ladan. Det kommer att byggas skärmar både ute och inne för att hänga konsten på. Förutom måleri kommer det att visas keramik,skulptur, smyckeskonst och smideskonst m.m. så det kommer att bli massor av ögongodis för besökarna att ta del av.

– Detta kommer att bli den största konsthändelsen i Uppland och en stor kulturell händelse för kommunen som kommer att locka till sig tusentals besökare. Ett annat syfte med detta är att visa vår bygd med med historiska vingslag, säregen natur med dess rikedomar och upplevelser både i inlandet och vid havet.

Art Expo invigs den 25 maj kl 11.30 av kommunalrådet i Älvkarleby kommun Inga-Lil Tegelberg. Samma dag kommer även två representanter från Antikrundan och talar om vad din konst är värd. Övriga dagar så ställer Lottorna upp med kokvagn och kokar ärtsoppa. Det är konsthantverkare från bygden, Raku-bränning, Aggillity och vandrande musiker i parken. Äventyrarna har aktiviteter ute på udden. Smedstugan och Museet öppnar med guidning och fika i trädgården samt utställning av konst och i Klockstapeln blir det filmvisning med bl.a filmer från 1908.

– Det är en stor grupp med frivilliga från Älvkarleö bruk som arbetar med detta för att det skall bli en trivsam helg för alla, säger Johan, så nu hoppas vi bara att solen kommer att skina också så att det blir riktigt fin inramning på den här färgsprakande helgen.

För mer information se:
http://www.johanthunberg.se
http://www.svenskalottakaren.se/start/om-oss/alvkarleo-herrgard