Johan Thunberg

Johan Thunberg ställer ut på Art Lake Center, USA

20/9, 2007 kl. 22:35

Jag (Johan Thunberg, Gästrikekonstnär med ateljé på Laxön i Älvkarleby) har blivit inbjuden till konstmuseet Art Lake Center i Iowa, USA. Utställningen, som kommer att pågå 9 maj till 19 juli 2008, kommer att visa mina målningar i både akvarell och akryl.

  • Johan Thunberg

De naturalistiska konstverken är de som jag är mest känd för och det är just målningar av kusten längs Uppland och Gästrikland som kommer att visas under utställningen i Iowa. Det känns fantastiskt roligt.

Det nyinvigda Art Lake Center känner till mig som konstnär och mina målningar från tidigare utställningar i Amerika, bland annat i Illinois. Jag trivs i USA och min konst är uppmärksammad och uppskattad. Därför är det också hedrande att återigen bli inbjuden för att ställa ut.

Förutom utställningen med mina konstverk är jag också inbjuden att undervisa i hur jag målar akvareller. Art Lake Center marknadsför en rad workshops med mig som föreläsare. Just nu är jag ute mycket i naturen för att måla, bland annat i Gästrikland och Uppland. Jag kommer att lägga ner stort arbete på målningarna till utställningen vid Art Lake Center under hela hösten vintern och våren och jag vill göra de bättre än de någonsin varit förut.

Sommaren 2007 har min ateljé på Laxön i Älvkarleby varit ett mycket populärt utflyktsmål med fantastiska 8000 besökare från flera länder inklusive USA.

Kontakta mig gärna för ytterligare information.

Johan Thunberg
Konstnär

Telefon: 070–698 95 51
johanthunberg@lycos.com
http://www.johanthunberg.se
http://www.svenskakonstnärer.se

Konstnär Johan Thunberg

Konstnär Johan Thunberg

Medlem sedan 2007-09-20

Johan Thunberg

Föddes 1952, en sommarmorgon i juli. Skapandet har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Har varit lärare i bild och konst... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng