Johan Thunberg ställer ut hemma på Laxön i sommar

7/6, 2011 kl. 11:39

Konstnären Johan Thunberg från Älvkarleby som tidigare i år ställt ut två gånger i USA ställer även denna sommar ut hemma i ateljén på Laxön.

– Efter att kommit hem från USA senast känner jag nu att det verkligen ska bli kul och inspirerande att vara "hemma" i ateljén på laxön och göra nya målningar under sommaren, berättar Johan.
– Mina målningar försvinner allt oftare nu, vilket är mycket positivt, men det gäller att ligga i. Jag har en väldigt trivsam och inspirerande miljö här i Älvkarleby med både inland och hav. Det ger mig ny kraft att skapa inför nya utställningar både i USA och här hemma.

– Naturen här ger oändliga möjligheter och infallsvinklar för mig som konstnär. Jag upptäcker för varje dag nya intressanta motiv. Som en betraktare av min konst sa när han besökte ateljén; Du Johan, du ser naturen på ett annat sätt än vi vanliga - och dessutom lägger du ner det på en duk eller ett papper.

– Många vänner och även flera långväga gäster möter nu upp i min atelje för att höra mig berätta om mina utställningar i USA. Jag blir väldigt glad över att så många människor har läst om mig och vill veta mer om mina resor i USA ock min konst. Jag uppskattar verkligen när de vill möta mig i min atelje och det personliga mötet.

_______

Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.

För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se

Konstnär Johan Thunberg

Konstnär Johan Thunberg

Medlem sedan 2007-09-20

Johan Thunberg

Föddes 1952, en sommarmorgon i juli. Skapandet har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Har varit lärare i bild och konst... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng