Johan Thunberg med Joakim Arnell från The Refreshments som var en av de som fastnade för hans italienska målningar.

Johan Thunberg ska återspegla det franska ljuset

22/9, 2011 kl. 16:14

På lördag morgon den 24 september kliver Johan ombord och beger sig upp i bergen vid Provence i Frankrike. En personlig inbjudan från en familj han känner sedan tidigare genom konsten lockade honom att utforska nya marker.

– Jag ser fram emot att måla det franska ljuset och att få känna av samma atmosfär som Paul Cézanne under sin tid en gång kände, säger Johan entusiastiskt. Mitt mål är ju självklart att komma hem med nya tavlor som sedan kommer att visas i min ateljé och förhoppningsvis även ställas ut på Gästrik Konst.

Johan har tidigare varit mycket verksam i USA och Italien där han även utbildat i målartekniken med akvarell under flera år. Hans tavlor från Italien har fått mycket uppmärksamhet och blivit väldigt uppskattade av hans kunder. Frankrike är ett land han redan besökt flera gånger men han såg sin chans när inbjudan dök upp att få se mer och delar av landet han ännu inte sett.

– Det är klart att det kliar i konstnärens fingrar när man får en sådan möjlighet, säger Johan positivt. Två veckor i franska Aups kändes svårt att motstå.

_______Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.

För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se

Konstnär Johan Thunberg

Konstnär Johan Thunberg

Medlem sedan 2007-09-20

Johan Thunberg

Föddes 1952, en sommarmorgon i juli. Skapandet har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Har varit lärare i bild och konst... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng