Jämför elbolag

Det är så viktigt att se över sin egen ekonomi med jämna mellanrum och se vilka kostnader som löper på där varje månad. En kostnad som många gärna hade sänkt är nätavtalet men där är det inte möjligt att välja vem som gör det möjligt att el kan nå din bostad. Ingen konkurrensutsatt marknad på det sättet. Det är däremot elhandeln där det finns en tjänst vid namn Elbyte som lämpar sig oerhört väl för detta ändamål. Vår uppmaning är definitivt att jämför elbolag om ni vill hitta lägst elpris med kampanj.

Jämför elavtal

Det är i vår värld två olika saker att jämföra ett elavtal gentemot att jämföra ett elavtal då elavtalet faktiskt innebär vad det är för avtal som du skriver på. Därför finns alltid elbolagens egna avtal med på Elbyte på avtalssidan. Många elbolag kör med allmänna villkor som är branschstandard och krav på men det finns även de elbolag som på eget initiativ har mer fördelaktiga delar, särskilt de som blivit certifierade enligt Schysst Elhandel. Det finns 18 ingående löften mot kund som en schysst elhandlare måste uppfylla där vi valt att lyfta fram följande.

  • Enkel och korrekt information mot kund. Informationen ska alltså inte vilseleda på något sätt utan vara rak och tydlig.
  • Information ska ges innan starten av elavtal. Kunden får då ordentligt med information innan elavtalet sätter igång.
  • Kundservice där man är tillgänglig och service ger inom skälig tid.
  • Utbildning. Personalen ska vara kvalificerad och ha god förståelse om de produkter som säljs av elhandelsbolaget.

Jämför elpris

När man nu har kommit fram till vilket elbolag som har en mest tilltalande helhetsbild och sett över så att de har ett elavtal som man är nöjd med så är det för många den mest spännande processen som kvarstår. Det är såklart att du jämför elpris som gör att du kan få ett riktigt prispressat elavtal. När man jämför detta så är det intressant att se om elbolaget har kampanj och vad elpriset blir utan kampanj. Sen är ju inte elpriset allt heller, utan skiljer det sig några ören hit och dit kanske man hellre väljer ett elbolag som man tror på kan utvecklas och hålla elpriserna nere eller som man känner till. Det kan vara som så att en vän har det elbolaget eller att man själv haft det tidigare eller att man läst bra kundrecensioner.

Välj ett elavtal som passar dig

Sammantaget så är det många aspekter som bör vägas in när man gör ett val av elavtal då man som vid alla tjänster vill få bra service och även ett bra pris. Det finns så många olika elbolag att välja mellan så då är det bra att en jämförelsetjänst som Elbyte finns. Där går det att läsa på ordentligt om varje elbolag så att man skapa sig en bättre bild av både vilken kvalitet elbolaget har och vilket sorts elavtal de erbjuder. Allt för att man inte ska byta elavtal till något som inte passar dig. Det är för många inte bara elpriset som avgör och en trend är att miljövänlighet premieras mer av elkunden då man är beredd att betala extra för ett elavtal som är ett Bra Miljöval.