Fotograferingen skedde i april 2023 med ett eget team på plats hos Lotus i den lilla byn Hethel, England. Bilen är den kända Lotus 72E som Ronnie körde och vann sju Grand Prix-tävlingar med. Projektet syftar till att återskapa känslan från 70-talets storhetstid genom Pers typiska bildspråk och tolkning. Det innehåller en serie om 20 bilder med bland annat bilen och gestaltande viktiga personer i Ronnie Petersons inre krets. Per Olsson har lyckats spegla tidens atmosfär med sitt karakteristiska bildspråk och med en tydlig modekänsla.

– Ett av mina drömprojekt var att fotografera idolen Ronnies Formel 1-bil som jag har många fina minnen med, säger Per Olsson. Tänk er friheten att placera kvinnor inom motorsportens betydelsefulla roller och dessutom spegla attraktionen i konstnärlig form.

Även 70-talets epok finns representerat med ett antal bilder av fotograf Kenneth Olausson som var vän med Ronnie under örebroarens nioåriga Formel 1-karriär. Av Petersons 123 GP-starter, bevistade Kenneth 48 Grands Prix. Hans fotografier vittnar om en tid när F1 var på liv och död – utan nämnvärd skyddsbarriär.

– Ronnie var bäst bland de bästa. Hans framgångar hos Lotus satte ny standard som nåddes genom talang och ambition. Jag är stolt över att kunna räkna mig som en av hans vänner i dåtidens racerepok, säger Kenneth Olausson.

Utställningen F1 Euphoria kan ses på Oak Island Gallery, Birkagatan 31 Stockholm den 13/10 till 11/11 2023.

Invigning med fotograferna på plats
Dag: Fredag 13/10
Tid: Kl. 17.00-20.00

För mer information kontakta
Fotograf Per Olsson
Mobil: 070-558 82 92
www.oakislandgallery.com

Om Per Olsson
Fotograf och regissör som genom att addera en avslappnad och harmonisk touch av rock'n' roll till sitt arbete, ger hans bilder en tendens att få den där extra kanten för att verkligen utmärka sig från mängden.
Per Olssons passion för mode och fotografi översätts även väl till hans musikvideor. Tanken på avslappnade och informella fotograferingar gör att modellerna ser naturliga ut, med en personlig och förförisk känsla.

Om Oak Island Gallery
Ett rock n' roll konstgalleri med konst, musik och en inbjudande atmosfär grundat 2022. Galleriet handlar inte bara om att visa konst, det handlar om att skapa en pulserande, kreativ atmosfär där besökare kan upptäcka ny talang, träffa nya kontakter och ha riktigt kul. Lokalen har varit stjärnan i showen sedan dag ett, alltid sätta strålkastarljuset på den utställda konsten - men framför allt rock n' roll-konst och fotografi.