Inspirerande kväll i färgstark miljö

13/11, 2010 kl. 11:00

Torsdagen den 11 oktober var det inspirationskväll på anrika Lindbergs Färg. Thomas Lund med personal bjöd på förfriskningar och tilltugg när gästerna lät sig inspireras av erbjudanden, nyheter och demonstrationer överallt i de rymliga lokalerna på Lötängsvägen vid Gävles norra utfart.

I den 4500 kvadratmeter stora byggnaden exponeras både tapeter, golv och färgglada inredningsförslag.
- Även i den här branschen sker stora förändringar, berättar Thomas. Vi satsar på att visa förslag på vägg- och rumsmiljöer för att väcka tankar och idéer. Allt är byggt av vår duktiga personal som även arbetar externt med både homestaging och styling.
Merparten av våra kunder är fortfarande företag från måleri- och byggbranschen men genom genom vårt nya nationella koncept Happy Homes når vi nu ännu fler konsumenter och slutkunder, vilket är både kul och kreativt för hela verksamheten, berättar Thomas.

Besökarna verkade uppskatta att ta del av både nyheter och traditionell hantverkskunskap så både leverantörer och personalen hade fullt upp att presentera kvällens utbud.

Idé, med inspirationskväll föddes av att Lindbergs Färg tidigare anordnat så kallade tjejkvällar men den här kvällen tycktes fördelningen mellan könen vara rejält utjämnad.

På den övre utställningsvåningen hade Älvkarlebykonstnären Johan Thunberg, en mindre utställning samtidigt som han kvällen till ära, vilken målade en särskild tavla, som senare skulle lottas ut till någon av kvällens alla besökare.

Lindbergs Färg är idag en av Sveriges största färgbutiker där man medvetet satsat på ett mycket brett sortiment.
- Vi har till exempel löpande 2000 olika mönster hemma på aktuella tapeter, berättar Thomas. När något blir utgånget eller vi får in något speciellt parti så omsätter vi det ganska fort i vår nya outletbutik, Payless, som också ligger i den här byggnaden fast med egen ingång och lite särskilda öppettider, avslutar Thomas lite hemlighetsfullt.

Entreprenörsandan är det minsann inget fel på och ligger som bekant i blodet. Lindbergs Färg verkar väl rustat för ytterligare 100 färgstarka år.

Fakta: Lindberg Färg grundades 1894 av Erik Lindberg. 1971 sålde Eriks son, Bertil Lindberg företaget till Thomas legendariske far Gunnar Lund som var aktiv i verksamheten fram till sin bortgång 2007 vid 94 års ålder.
Idag arbetar 9 personer i Gävle och 4 stycken i butiken i Sandviken.
Happy Homes är idag en rikstäckande kedja som ursprungligen hette Färgsam och senare Beckers nya hem.

Besök även:
http://gavle.happyhomes.se

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng