I den 4500 kvadratmeter stora byggnaden exponeras både tapeter, golv och färgglada inredningsförslag.
- Även i den här branschen sker stora förändringar, berättar Thomas. Vi satsar på att visa förslag på vägg- och rumsmiljöer för att väcka tankar och idéer. Allt är byggt av vår duktiga personal som även arbetar externt med både homestaging och styling.
Merparten av våra kunder är fortfarande företag från måleri- och byggbranschen men genom genom vårt nya nationella koncept Happy Homes når vi nu ännu fler konsumenter och slutkunder, vilket är både kul och kreativt för hela verksamheten, berättar Thomas.

Besökarna verkade uppskatta att ta del av både nyheter och traditionell hantverkskunskap så både leverantörer och personalen hade fullt upp att presentera kvällens utbud.

Idé, med inspirationskväll föddes av att Lindbergs Färg tidigare anordnat så kallade tjejkvällar men den här kvällen tycktes fördelningen mellan könen vara rejält utjämnad.

På den övre utställningsvåningen hade Älvkarlebykonstnären Johan Thunberg, en mindre utställning samtidigt som han kvällen till ära, vilken målade en särskild tavla, som senare skulle lottas ut till någon av kvällens alla besökare.

Lindbergs Färg är idag en av Sveriges största färgbutiker där man medvetet satsat på ett mycket brett sortiment.
- Vi har till exempel löpande 2000 olika mönster hemma på aktuella tapeter, berättar Thomas. När något blir utgånget eller vi får in något speciellt parti så omsätter vi det ganska fort i vår nya outletbutik, Payless, som också ligger i den här byggnaden fast med egen ingång och lite särskilda öppettider, avslutar Thomas lite hemlighetsfullt.

Entreprenörsandan är det minsann inget fel på och ligger som bekant i blodet. Lindbergs Färg verkar väl rustat för ytterligare 100 färgstarka år.

Fakta: Lindberg Färg grundades 1894 av Erik Lindberg. 1971 sålde Eriks son, Bertil Lindberg företaget till Thomas legendariske far Gunnar Lund som var aktiv i verksamheten fram till sin bortgång 2007 vid 94 års ålder.
Idag arbetar 9 personer i Gävle och 4 stycken i butiken i Sandviken.
Happy Homes är idag en rikstäckande kedja som ursprungligen hette Färgsam och senare Beckers nya hem.

Besök även:
http://gavle.happyhomes.se