Jag är mamma till en helt underbar kille som är snäll, kreativ, social, charmerande och rolig. Något annat som är utmärkande för min son är att han ända sedan födseln har varit hyperaktiv och har koncentrationssvårigheter. Hyperaktiviteten har fört med sig många saker, att leva med ett barn som är som en cymbalspelande Duracellkanin som rör sig i blixtens hastighet dygnets alla vakna timmar är fullständigt utpumpande. Ett barn som kan vara överallt samtidigt som pillar eller råkar ha sönder saker i parti och minut. För den som har ett hyperaktivt barn så är min beskrivning inte alls konstig, för den som inte har ett hyperaktivt barn kan beskrivningen säkert kännas främmande och kanske en smula överdriven. Tro mig det är sant. Många tänker att allt beror på hemmiljön och så kan det naturligtvis vara i några fall. I vårt fall lever vi ett förhållandevis stillsamt familjeliv med mycket rutiner, tydlighet, kärlek och uppskattning i fostran och vårt liv tillsammans. Naturligtvis är vi inga perfekta föräldrar men jag är övertygad om att vår son har det bra.
Min son fick gå igenom en utredning med frågeställningen ADHD. Man kom fram till att min son inte uppfyller tillräckligt många kriterier för en diagnos. Oavsett diagnos eller inte (för mig är det bara ett ord för en samling av flera svårigheter) så har min son sina svårigheter som ställer till det för honom framförallt i skolsituationen idag. Det är inte lätt att sitta stilla och koncentrera sig på något som kanske är både svårt och tråkigt för en. Miljön i dagens skola är inte heller anpassad för elever med koncentrationssvårigheter men det är en annan diskussion.
Då min son var 5,5 år började vi ge honom Omega 3. Efter c:a 6 månader började vi se att det gav resultat, han kunde sitta stilla längre i skolan, men det var långt ifrån tillfredsställande. Min son hade under ett antal månader klagat på magont vilket både jag och sjukvårdsupplysningen såg som ett resultat av att han alltid har bråttom och är mer eller mindre stressad.
För drygt 6 månader sedan erbjöd sig Per Rosén att behandla min son med musikakupunktur. Redan efter 2 tillfällen slutade vi höra något om magont. Efter 5 tillfällen kände min son sig färdig. Behandlingen gick till på följande sätt: massor av lego på golvet, i mitten min son med lurarna runt halsen. Att sätta honom i en fåtölj för att luta sig tillbaka i stillhet var inte ett alternativ, det fixade han i c:a 1,5 minut i bäst fall. Några veckor efter sista behandlingstillfället berättar min sons lärare och en assistent i klassen att han har utvecklats och mognat betydligt bara den senaste tiden. Han skriker inte längre rakt ut i klassrummet utan han räcker upp handen. Han kan nu sitta i sin bänk och arbeta en bra stund utan att störa andra eller att hela tiden befinna sig på fel plats i klassrummet så fort läraren vänder ryggen till. Förutom det har min son även utvecklats då det handlar om att vara i vatten och våga simma. Förut var han absolut livrädd för att simma och göra olika övningar i vattnet. Nu blir han modigare och modigare för varje simskoletillfälle vilket naturligtvis är en stor lättnad för både min son och oss som föräldrar. På hemmaplan har vi en liten kille som känns mera harmonisk och alltmera sällan får sina utbrott av förtvivlan och eller ilska när något inte går som han har tänkt sig.
Jag är inte rätt person att döma vad som har hjälpt min son men det klart att både jag och min man kopplar det till musikakupunkturen, alla fantastiskt positiva förändringar har kommit i samband med den eller strax efter. Vi har inte gjort några andra förändringar i hans liv under den tiden.
Camilla – Gävle 2011-02-08
Per Rosén driver sedan hösten 2009 MusicAcupuncture Treatment. Mottagningen finns i Gävle på anrika Maxim. Där kan man få professionell ljudbehandling men även köpa egenvårds produkter från MusicAcupuncture® samt hälsopreparat m.m.
Under våren 2011 ska MA-Treatment bl.a. bedriva studier på ”hyperaktiva” personer. MA Treatment utökar verksamheten med en säljare och en assistent inom kort.
Onekligen är det klart intressant ämne att utforska vidare på och inga förhastade slutsatser skall dras av detta enstaka exempel. Människokroppen har en otrolig förmåga att läka sig själv men ibland kan hela systemet vara blockerat eller låst – säger Per Rosén.
Människokroppens subtila energisystem styr den fysiska kroppen. Fakta kring detta finns att läsa i bl.a. Ken Lavendells bok med samma titel. Boken är lättläst och den är en billig investering. För Er som vill fördjupa Er i ämnet rekommenderas Cyndi Dale – The Subtle Body. Enligt Per Rosén jobbar dessa ljud i alla fyra kropparna och löser upp eventuella blockeringar. Det är bara människokroppen som läker och framkallar alla sjukdomar, inget annat – påpekar Per slutligen.
Upphovsmannen Michael B Johnsson Kiropraktor, Akupunktör och Kinesiolog. Michael har arbetat för mästare i Tibet, Kina och andra delar av Asien. Det var i Asien han upptäckte den tibetanska ljudterapin. Från gammal kunskap har han utvecklat ett modernt verktyg – MusicAcupuncture! Ni finner MusicAcupuncture på Jungfrugatan 54 i Stockholm nära Karlaplan. För mer information ring 08-300 889 (mån - fre 11:00-15:00 + tis 17:00-20:00) eller besök hemsidan http://www.musicacupuncture.com