Rolling Stone Magazine hyllade Joe Carnwaths debutalbum 2019 "Clever songwriter-pop… fullmatad av melodier, romantik, smarta arrangemang och milt cyniska texter”.

Carnwath är uppväxt i Oxford och Cambridge men är idag bosatt i Uppsala. I höst följer Joe upp debutalbumet med sitt andra album ”The Man That I Am” på teman där han utforskar skönheten i melankoli och hittar romantik i det vardagliga. Ett första smakprov är singeln "Oxford Blue" tagen från kommande albumet med text, musik och arrangemang av Joe Carnwath och mixat av Lasse Mårtén (Lykke Li, Chrissie Hynde, Franz Ferdinand  m.fl.)

Lyssna på Joe Carnwath ”Oxford Blue” via (Spotify): Klicka här...

Oxford Blues ljudlandskap är stämningsfullt och tar en tillbaka till tidiga 80-talets postpunk-era (Lloyd Cole, The The) med slide-gitarr och ett brännande solo som påminner om dagens ”Johnny Marr” med ekon av Carnwaths influenser som ”The War On Drugs” och ”Sam Fender”.

- Oxford Blues skrevs med en nostalgisk och lyrisk längtan, som att den längtar efter förlorad kärlek, eller är villig för en tidsmaskin för att återbesöka och ompröva vägskäl. Färgad av min uppväxt i Oxford och Cambridge, minns Joe. Min barndom och tonåren tillbringades i skuggan av akademin, säger Joe Carnwath.

Singelrelease Joe Carnwath"Oxford Blue" den 25 februari tagen från kommande album ”The Man That I Am” med albumrelease hösten 2022.

Musiker: Joe Carnwath på sång, gitarrer, bas, keyboard, trum- och slagverksprogrammering, Eric Bazilian (Joan Osborne, Robbie Williams, Cyndi Lauper etc): Slide Guitar och Boris Ehlers, Trummor

CLEAN SLATE RECORDS, BELIEVE DIGITAL

PR: WERECKI PROMOTION COMPANY www.werecki.com

Kontakt Rickard Werecki pr@werecki.com